Besloten ruimte definitie

Een besloten ruimte is een gesloten of deels open omgeving, met een al dan niet vernauwde toegang. Niet ontworpen voor het verblijf van personen.

Daarnaast bieden de ruimten vaak beperkte bewegingsruimte, beperkte toegankelijkheid en beperkte vluchtwegen. Veel besloten ruimten moeten regelmatig worden betreden. Bijvoorbeeld voor inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Kortom een risicovolle werkomgeving.

Besloten ruimte: in 10 stappen veilig aan het werk

Een besloten ruimte moet vaak worden betreden voor onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden, reparaties en inspecties. Voordat deze werkzaamheden worden uitgevoerd is het verstandig te bepalen of werken in een besloten ruimte vermeden kan worden. Mocht het toch noodzakelijk zijn, dan is het belangrijk om een aantal stappen door te nemen voordat iemand aan het werk gaat.

Besloten ruimte

Oplossingen

Er zijn talloze oplossingen te bedenken, waarmee personeel veilig kan werken in een besloten ruimte. Het is belangrijk eerst goed te kijken naar de huidige situatie, zodat de oplossing toegespitst is op de werkomgeving. Een goede RI&E is dan noodzakelijk.

Lees meer Risico Inventarisatie & Evaluatie

Na zo’n dergelijke inventarisatie is duidelijk wat de risico’s zijn. Naar aanleiding van dat rapport is een gepaste oplossing te adviseren. Lees hier meer over de oplossingen en onze producten.

Ook wordt er in deze blog de diepte ingegaan over een besloten ruimte.

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com