Eurosafe

Waarom nadenken over valbeveiliging in de ontwerpfase belangrijk is

Kantoor Rabobank Gouwestreek - Kraaijvanger Architecten. Rendering: Zwartlicht

Valbeveiliging, niet het eerste waar je aan denkt bij het ontwerpen van een gebouw. Toch kunnen veiligheidsvoorzieningen een behoorlijke stempel drukken op de uiteindelijke uitstraling van een gebouw.

Voor veel architecten een doorn in het oog: de esthetische vormgeving wordt ontsierd door de naderhand aangebrachte valbeveiliging. Als technisch dienstverlener en internationaal specialist in veilig werken op hoogte, biedt Eurosafe de architect de helpende hand.

Samenwerken vanaf de start van een bouwproject

De wetgever eist dat onderhoudswerkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Er dient een veilige werksituatie op hoogte te worden gecreëerd.

Eurosafe is gespecialiseerd in het aanbrengen van valbeveiliging. Esthetisch geïntegreerd in het ontwerp. Met gecertificeerde producten, conform de geldende wet- en regelgeving. Volledig afgestemd op de wensen en eisen van de architect en de gebouweigenaar door samen te werken vanaf de start van een project.

De voordelen van het meenemen van valbeveiliging in de ontwerpfase:

  • valbeveiliging esthetisch verantwoord geïntegreerd in het ontwerp.

  • een veilige werksituatie voor medewerkers die op het dak en/ of aan de gevel moeten werken.

  • kostenefficiënte oplossingen voor de opdrachtgever.

  • het reduceren van aansprakelijkheid bij arbeidsongevallen.

“Het is belangrijk om vroegtijdig over valbeveiliging na te denken.”

Edward Timmermans van architectenbureau Kraaijvanger: "Het uiterlijk van het gebouw wordt steeds uitgesprokener. De daarbij gekozen vorm kan een uitdaging met zich meebrengen voor het uitvoeren van onderhoud. Het is daarom belangrijk hier vroegtijdig over na te denken. De voorzieningen worden dan op een nette manier geïntegreerd.”

In meerdere projecten is Eurosafe betrokken geweest tijdens het ontwerpproces van architectenbureau Kraaijvanger. Neem het Stadskantoor in Venlo en het nog te realiseren Rabobank kantoor in Gouda. Dit zijn twee goede voorbeelden van projecten waarin Kraaijvanger en Eurosafe hebben samengewerkt om tot een mooi eindresultaat te komen. Een eindresultaat waarover alle partijen tevreden zijn.

In 2012 heeft Eurosafe esthetisch geïntegreerde Latchways kabelsystemen en Söll railsystemen aangebracht op het Stadskantoor in Venlo.

Stadskantoor Venlo - Kraaijvanger Architecten. Foto: Ronald Tilleman
Stadskantoor Venlo - Kraaijvanger Architecten. Foto: Ronald Tilleman
Stadskantoor Venlo - Kraaijvanger Architecten. Foto: Ronald Tilleman
 

Architectonisch voordeel en een efficiënter ontwerp- en uitvoeringsproces

“Een kleine aanpassing in de ontwerpfase kan veel architectonisch voordeel opleveren. Daarnaast wordt het proces in de uitvoering efficiënter. Alle partijen weten welke voorzieningen er aangebracht dienen te worden. En dit kan in de uitwerking en uitvoering mee worden genomen”, vertelt architect Timmermans.

Doordat Eurosafe met de Safety Circle alle facetten van veilig werken op hoogte in huis heeft. Kan Eurosafe het bouwproces van begin tot eind ondersteunen. Denk aan Risico Inventarisaties & Evaluaties, Programma’s van Eisen of het ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van valbeveiligingsvoorzieningen.

Door in de beginfase aan te schuiven bij de architect ontstaat er een compleet ontwerp. Inclusief passende valbeveiliging. Alle partijen die betrokken zijn bij de realisatie van een nieuw gebouw. Weten vroegtijdig wat er wanneer & op welke wijze moet gebeuren. En worden niet geconfronteerd met onvoorziene bijkomstigheden. Dat zorgt voor een kostenefficiënt bouwproces voor de opdrachtgever waarbij de valbeveiliging esthetisch is geïntegreerd. Daarnaast wordt door deze werkwijze de aansprakelijkheid van alle betrokkenen gereduceerd, omdat er vanaf het allereerste begin al nagedacht is over een veilige werkomgeving op hoogte.

Door de kennis van Eurosafe Solutions over valveiligheidsvoorzieningen en de complexe wet- en regelgeving in een vroeg stadium te benutten, komen we tot mooie oplossingen in onze projecten. Dit is terug te zien bij het Stadskantoor in Venlo en het Rabobank kantoor in Gouda.

~ Edward Timmermans
Kantoor Rabobank Gouwestreek - Kraaijvanger Architecten. Rendering: Zwartlicht
Rabobank Gouwestreek (Tilleman)
Rabobank Gouwestreek (Tilleman)
 

Eurosafe biedt ondersteuning in het gehele bouwproces, van begin tot eind

In 2018 brengt Eurosafe Solutions, in opdracht van Dura Vermeer Zuid West BV, volledig in de luifels geïntegreerde Söll MultiRail systemen aan op de oost- en westgevels van het in aanbouw zijnde kantoor van Rabobank Gouwestreek in Gouda.

Om architecten en opdrachtgevers te ondersteunen bij het creëren van veilige werkplekken op hoogte, heeft Eurosafe de unieke Safety Circle ontwikkeld. Samen met architecten, opdrachtgevers en andere betrokken partijen verbetert Eurosafe Solutions met dit integrale veiligheidsconcept de veiligheid en reduceert de risico’s, kosten en aansprakelijkheid van de gehele keten.

Vragen? Neem gerust contact op

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.