4 tips voor duurzame valbeveiliging

Duurzaam ondernemen speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven. Daar horen de nodige maatregelen bij zodat gebouwen duurzamer worden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, het na-isoleren van daken en het maken van groene daken en gevels. Deze werkzaamheden dienen veilig uitgevoerd te worden en vervolgens is onderhoud nodig. Om veilig te kunnen werken op hoogte is valbeveiliging essentieel.

Omdat dit ook een duurzaam onderdeel moet zijn van het gehele plaatje, geven wij graag een aantal tips om valbeveiliging duurzaam in te zetten.

4 Tips

Het dak biedt veel mogelijkheden om de duurzaamheid van uw dak te verbeteren. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanbrengen van isolatie en het opvangen van regenwater. Deze duurzame aanpassingen aan uw dak hoeven niet ten koste te gaan van de veiligheid. Vier tips om de veiligheid  te waarborgen:

  • Zorg ervoor dat vanaf de ontwerpfase van een gebouw door een specialist wordt meegedacht over het onderhoud van de verduurzamingsmaatregelen. Zo ontstaat er een oplossing die duurzaam en veilig is.

Valbeveiliging, niet het eerste waar je aan denkt bij het ontwerpen van een gebouw. Toch kunnen veiligheidsvoorzieningen een behoorlijke stempel drukken op de uiteindelijke uitstraling van een gebouw.

  • Laat altijd een Risico Inventarisatie & Evaluatie uitvoeren voordat er bijvoorbeeld zonnepanelen worden geplaatst. Zo voorkomt u dat er later aanpassingen gedaan moeten worden, met als gevolg dat het rendement lager wordt. Of dat juist gebruik van valbeveiliging niet meer mogelijk is.
Zonnepaneel over valbeveiliging
  • Investeer in valbeveiligingsoplossingen die lang mee gaan. Denk daarbij aan Latchways ankerpunten die een bewezen levensduur hebben van 20 jaar. Maar ook in het geval van trappen en ladders kan de levensduur verschillen. Neem dit altijd mee in uw besluit.
  • Onderhoud uw dak maar ook uw valbeveiliging goed. Door jaarlijkse service en inspectie zorgt u er voor dat de werking van de valbeveiliging goed blijft en dat het product langer mee gaat. Tevens kunt u gebruiken maken van een APK voor uw dak.

Lees meer Service & Onderhoud

Er zijn veel combinaties te bedenken tussen duurzaamheid en veiligheid. De twee aspecten kunnen prima samen gaan, mits er goed en tijdig over nagedacht wordt. Wij helpen u graag met uw vragen rondom dit onderwerp. Bekijk hier de presentatie van Bas Sesink over dit onderwerp op het NSWE Event.

NSWE Bas Sesink

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com