Eurosafe

Het juiste product kiezen is nog niet zo makkelijk

Van harnassen tot valblokken en van dakrandbeveiliging tot ankerpunten. Hoe vind je in de jungle aan veiligheidsproducten het juiste materiaal dat geschikt is voor jouw specifieke werksituatie?

Om je een duidelijk overzicht te geven heeft Eurosafe een product catalogus ontwikkeld. Onze catalogus laat zien wat er allemaal te vinden is op het gebied van veiligheid. Daar vind je informatie over certificering, product details en beschikbare varianten. Ook is in één oogopslag te zien wat het product uniek maakt.

Keuze maken

Met een duidelijk overzicht is een keuze maken eenvoudiger. Maar nog niet snel gedaan. Het is daarom goed om eerst te inventariseren welke werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden. Denk hierbij goed na over de omstandigheden waarin gewerkt moet worden. Een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) kan hierbij helpen. Zo weet je exact waar je rekening mee moet houden.

De drie belangrijkste dingen waar rekening mee moet worden gehouden bij de keuze van een product zijn functionaliteit, levensduur en comfort. In deze blog nemen wij deze drie aspecten onder de loep.

Creëer de ideale PBM sets voor jouw bedrijf of afdeling in één dag!

Wil je ontzorgd worden en de juiste PBM sets voor veilig werken op hoogte aanschaffen. Voor de organisaties en zijn medewerkers? Eurosafe regelt het vrijblijvend in één dag!

Functionaliteit

Het belangrijkste is dat het product doet waarvoor het is aangeschaft. Dit klinkt simpel. Maar door gebrek aan de juiste kennis kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Bijvoorbeeld bij:

  • een vallijn op een plat dak. De lijn die gebruikt wordt moet sharp-edge getest zijn. Is dit niet het geval, dan kan de veiligheidslijn knappen.

  • het werken in een telecommast. Met een harnas zonder positioneringsringen hang je wellicht veilig, maar is het werken haast onmogelijk en erg onpraktisch.

  • het werken in omgevingen waarbij er ontploffingsgevaar is. Een antistatisch harnas is in deze situatie cruciaal.


De juiste keuze op het gebied van functionaliteit zorgt er voor dat er een veilige situatie ontstaat waarbij de werknemer goed en efficiënt kan werken.
PBM bus
PBM bus

Levensduur

Bij de aanschaf van veiligheidsproducten is het ook verstandig om na te denken over de factoren die het product kunnen aantasten.

  • Weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de levensduur van het product.

  • Het werken met chemische stoffen kan vezels van een harnas of een lijn beschadigen.

  • Roest, veroorzaakt door vochtige werkplekken, tast het product aan.


Denk bijvoorbeeld aan een valblok dat veel buiten wordt gebruikt. Er zijn dan speciale varianten beschikbaar zoals de Sealed SRL. Dit blok is uitermate geschikt om te gebruiken op zee. De veiligheid kan hierdoor gewaarborgd worden. Tevens betekent minder slijtage dat een product minder snel vervangen wordt.

Comfort

Comfort is van belang bij de keuze van een PBM. Een harnas dat niet prettig zit. Wordt niet aangetrokken. Een systeem dat lastig op te bouwen is. Wordt niet gebruikt. Hoewel comfort vaak meer kosten met zich mee brengt op korte termijn. Is het op lange termijn voordeliger.

De veiligheid wordt vergroot, omdat er gebruik van wordt gemaakt. Daarbij wordt er met comfortabele tools efficiënter gewerkt. Dat scheelt in de manuren. Zo weet je zeker dat je jouw investering eruit haalt. Comfort komt de veiligheid en productiviteit ten goede.

Hulp nodig?

Wij begrijpen dat het lastig is om de juiste productkeuzes te maken op het gebied van veilig werken. Daarom hebben wij onze PBM service ontwikkeld. In een dag inventariseren wij jouw situatie, geven wij advies en laten wij je kennis maken met diverse producten. Jij en jouw medewerkers kunnen producten passen en testen om zo tot de ideale set te komen.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Vragen? Stel ze gerust aan Davy!

Davy Nijhof

Trainer/PBM specialist

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.