Eurosafe

Een jaarlijkse kijk op de inrichting van uw dak: een APK

Inspectie valbeveiliging Eurosafe Solutions

Voldoet uw dakinrichting en valbeveiliging aan de wettelijke verplichte eisen? Met een jaarlijkse inspectie van jouw valbeveiliging krijg je daar meer zicht op.

De wetgever en fabrikanten schrijven jaarlijkse keuring en onderhoud voor van valbeveiliging en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Valbeveiliging en PBM hebben immers geen onbeperkte levensduur en staan bloot aan de elementen der natuur. Om een veilige (werk)situatie te kunnen waarborgen hoort daar een jaarlijkse inspectie bij. Maar er zitten nog meer voordelen aan een jaarlijkse inspectie op jouw dak. Zo bekijken wij of de inrichting van jouw dak nog aan de wettelijke eisen voldoet.

Zie het als een APK van het dak. Een dak is immers onderhevig aan verandering.

Veranderingen op jouw dak

De tijd dat een dak alleen bescherming biedt, ligt ver achter ons. Het dak is getransformeerd tot een multifunctionele ruimte. Met airco’s, tuinen, zonnepanelen en moerassen is er een nieuwe werkruimte op hoogte ontstaan.

De frequentie dakbetredingen gaat ieder jaar omhoog. Door de andere functie van het dak. Er moet dus goed bekeken worden of de regelmatige onderhoud veilig kan worden uitgevoerd.

Airco's op het dak
Zonnepanelen en valbeveiliging, nog doelmatig te gebruiken?

Zonnepanelen

Begrijpelijk dat er zoveel mogelijk rendement moet worden behaald bij het plaatsen van zonnepanelen. De panelen zijn immers niet gratis. Maar de vraag die u zich daarbij moet stellen is: behaal ik dat rendement als ik het dak volledig vol zet met zonnepanelen?

Functie van het dak

Eurosafe toetst dus niet alleen de valbeveiliging. Maar ook of deze nog aansluiten op de actuele functie van het dakoppervlak. Daar waar de functie van daken verandert. Verandert Eurosafe mee.

Wij ondersteunen u graag!

Tim Timmermans

Accountmanager

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.