QHSE-Manager Cas de Roos stelt zich voor

Gedreven, professioneel en precies. Onze QHSE-Manager Cas de Roos gaat voor kwaliteit, vindt inhoud belangrijk en prijst een onafhankelijke kijk op zaken. Sinds vier maanden is Cas bij ons aangesteld als QHSE-Manager en hij blijft voorlopig ook: “De cultuur in een bedrijf is voor mij belangrijk. Er heerst hier een teamgevoel en dat bevalt goed.”

QHSE staat voor Quality, Health, Safety, Environment. Oftewel: kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Met QHSE wordt verwezen naar het vormgeven van het beleid van een organisatie. Beleid waarbij voldaan wordt aan eisen en/of wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en de kwaliteit van producten of diensten.

Cas de Roos - QHSE Manager Eurosafe Solutions

Cas de Roos(QHSE-Manager)

Kwaliteit bij Eurosafe Solutions

Cas is loyaal, humorvol, sportief en daarnaast gek op zijn gezin. Naast het pragmatische is hij dan ook communicatief sterk. Zo vertelt hij graag over thuis maar ook over hoe de processen bij Eurosafe Solutions nóg beter kunnen. En dat was precies de reden waarom wij zijn kennis en kunde in huis haalden.

“Eurosafe Solutions is een snelgroeiende organisatie. Met nu meer dan 115 werknemers is het belangrijk dat de kwaliteit op niveau is en  opgenomen wordt in de bedrijfsprocessen”, aldus Cas. Als QHSE-manager draagt hij dan ook zorg voor de certificering én dat het kwaliteitssysteem goed ontwikkeld en volledig geïntegreerd wordt. En natuurlijk alles op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu.

“Om dit te bereiken heb ik contact met mijn collega’s van alle afdelingen. Dit leidt tot meer kwaliteit en meer werkplezier voor de werknemers van Eurosafe Solutions. En uiteindelijk ook tot een hogere klanttevredenheid”, stelt onze QHSE-manager.

Achtergrond Cas

Cas ontdekte na zijn studie Plantenziektenkunde dat zijn kwaliteiten elders lagen. “Ik bekwaamde mij als meubelmaker en vervolgens als timmerman in de bouw. Ook woonde ik enkele jaren in Frankrijk.” Terug in Nederland werkte hij als voorman, uitvoerder en werkvoorbereider.

Cas de Roos

Door zijn praktische kennis en academische achtergrond kwam hij in 2009 terecht bij SGS INTRON Certificatie, gespecialiseerd in bouwproduct- en bouwprocescertificering. “Ik was o.a. verantwoordelijk voor de procesbeoordelingsrichtlijnen ‘platte daken’ en ‘permanente dakveiligheid’ in de functie van productmanager, inspecteur en auditor. Door mijn expertise in dakveiligheid kwam ik in contact met Eurosafe Solutions. Na jaren de kwaliteit van producten en processen beoordeeld te hebben, was ik eraan toe om hier bij een organisatie zelf verantwoordelijk voor te zijn”, vertelt Cas.

Cas is getrouwd, heeft twee kinderen, woont in Culemborg en sport in zijn vrije tijd graag.

Hoogveiligheidskunde

Cas: “Ik krijg nu tal van vragen die met veilig en gezond werken te maken hebben. Mijn doel op korte termijn is dat steeds meer mensen binnen Eurosafe Solutions gaan ervaren wat goed kwaliteitsmanagement de organisatie en dus de medewerkers biedt. Als een passend QHSE-systeem is ontwikkeld, wordt het meer een kwestie van beheren en bijsturen bij veranderingen. Dan komt er ook meer ruimte om mij als HVK’er (hogere veiligheidskunde) met nieuwe projecten bezig te houden. De opleiding tot HVK’er, die ik nu volg, loopt tot eind 2020.”

Cas de Roos

Wat maakt Cas nu de juiste man voor dit werk? “Ik ben onafhankelijk, stel kwaliteit boven alles, ga voor de inhoud, ben pragmatisch en communicatief vaardig. Er is veel te doen maar de noodzakelijke basis is er. Bovendien heeft Eurosafe Solutions een duidelijke visie en missie. De sfeer is heel goed en er is veel draagvlak voor het werk waarvoor ik ben aangesteld.”