Valbeveiliging: voor elk probleem een oplossing

Hoe u het ook wendt of keert, er wordt veel op hoogte gewerkt. En dat moet veilig gebeuren. Wanneer er zich een werksituatie voordoet waarbij dat zonder middelen niet veilig kan, moeten er maatregelen worden getroffen.

Maar welke maatregelen en met welke middelen?

Elke situatie is anders

Laten we vooropstellen dat elke situatie op zichzelf staat. De te nemen maatregelen zijn dus voor elke locatie, werkzaamheid en omstandigheid verschillend. We raden dan ook ten zeerste aan eerst een risico inventarisatie & evaluatie uit te laten voeren. Uit zo’n onderzoek komt naar voren welke risico’s zich er in uw situatie(s) voordoen en welke maatregelen genomen moeten worden.

Lees meer Risico Inventarisatie & Evaluatie

Plan van Aanpak Eurosafe Solutions

Zodra de risico’s bekend zijn, kan er een plan van aanpak worden opgesteld. Dit bepaalt de invulling van de maatregelen om tot een veilige werksituatie op hoogte te komen. Dus welke oplossingen bij uw probleem noodzakelijk zijn.

Lees meer Plan van Aanpak & Programma van Eisen

Oplossingen

Over welke oplossingen hebben wij het? Er is een groot aanbod aan middelen om werkzaamheden op hoogte veilig maken.

Hekwerk maakt veilige toegang tot het dak of hoger gelegen werkplekken mogelijk. Ook voor mensen die niet voor veilig werken op hoogte zijn opgeleid.

VersiRail inclined

Ankerpunten, kabelsystemen en railsystemen dragen bij aan veilige horizontale, hellende en verticale werkplekken. Door een staalkabel te bevestigen aan twee of meer ankerpunten kunt u een veilige werkomgeving op hoogte creëren. Dit biedt de gebruiker een werkomgeving waar hij of zij zich flexibel kan bewegen. Daarnaast wordt het aanzicht van het gebouw niet aangetast.

CFP ankerpunt Eurosafe Solutions

Om veilig en conform wet- en regelgeving te kunnen werken, heeft u een passende set persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Denk hierbij aan harnassen, valblokken, werklijnen en loopwagens.

Persoonlijke beschermingsmiddelen: helm, harnas, werklijn, etc.

Om werkplekken op hoogte veilig te kunnen bereiken, zijn gecertificeerde klimvoorzieningen noodzakelijk.

Kooiladder Eurosafe Solutions

Een looppad geeft de veilige loop- en/of vluchtroute op het dak aan en verlengt de levensduur van uw dak. Een looppad geeft de veilige looproute op het dak aan. Daarbij beschermt een looppad de dakbedekking, waarmee de levensduur van het dak wordt verlengd en de onderhoudskosten worden verlaagd.

Roofwalker Eurosafe Solutions

Moderne gevels en bijzondere constructies vragen om andere valbeveiligingssystemen en toegangsmogelijkheden om veilig onderhoud uit te kunnen voeren. Eurosafe Solutions ontwerpt en levert op maat gemaakte gevelonderhoudsoplossingen die de contouren van de gevel volgen. Zo kunt u elk geveldeel veilig onderhouden.

Verrijdbare ladders
  • Rope Access – klimtechniek of ook wel abseilen genoemd

Met Rope Access worden plaatsen bereikt die normaal gesproken niet of moeilijk toegankelijk zijn. Deze touwtechnieken worden onder andere ingezet voor het reinigen van ramen en gevels, het conserveren van staalconstructies en het begeleiden van hijswerkzaamheden.

Ruiten vervangen door Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions gebruikt alleen materialen die zijn ontwikkeld en geproduceerd door bedrijven dezelfde filosofie als wij hanteren: veilig werken op hoogte, zonder compromis. Daarnaast bieden we middelen aan die gecertificeerd zijn en een lange levensduur hebben. Lees hier meer over onze partners.

Met een bewezen trackrecord en een breed én diep portfolio bieden we voor elk probleem de juiste oplossing. In onze cases leest u hoe we uiteenlopende veiligheidsvraagstukken, van eenvoudig tot complex, hebben opgelost met de inzet van verschillende producten en diensten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Vragen? Stel ze gerust!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.nl