Eurosafe

BIM Coördinator Gerben Pol host Open BIM workshop

2 september 2019
BIM Coördinator Gerben Pol 3D BIM Eurosafe Solutions

Tijdens het tweedaagse 3D Basecamp event op 12 en 13 december 2019 host Eurosafe Solutions BIM Coördinator Gerben Pol samen met Nick Nijmeijer, BIM specialist bij ITCAD, een Open (BIM) workshop.

Op de eerste dag van 3D Basecamp Benelux 2019 in Eindhoven nemen Nijmeijer en Pol u mee in de wereld van SketchUp Pro. Nijmeijer toont de theoretische kneepjes van het vak. Daarna laat Pol vanuit voorbeelden en werkmodellen in de praktijk bij Eurosafe Solutions (valbeveiliging) ervaren hoe de methodiek wordt toegepast.

U krijgt onder andere training in hoe u efficiënt informatie in de praktijk kunt delen met samenwerkende partijen en u dit kunt verwerken.

Ladder BIM 3D tekenen
Ladder BIM 3D tekenen

Kaarten

Na het afronden van de workshop weet u hoe u SketchUp Pro kunt toepassen met de BIM werkmethodiek én bent u in staat om informatie op een uniforme wijze te delen.

De workshop vindt in ring 3-1 plaats. U kunt kiezen voor de ochtendsessie om 9.15 uur of de middagsessie om 13.45 uur.

Achtergrond

Als specialist kent Pol de voordelen van werken in een 3D BIM-omgeving maar al te goed. Dat is ook de reden dat hij vanuit voorbeelden en werkmodellen uit de praktijk bij Eurosafe Solutions, bezoekers van de workshop laat ervaren hoe de methodiek wordt toegepast.

Met een volledige 3D-werkmethode kan valbeveiliging en gevelonderhoud al in het ontwerpproces geïntegreerd worden. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Bovendien kan de valbeveiliging esthetisch worden geïntegreerd. Ook geeft BIM inzicht ten aanzien van veilig onderhoud bij complexere situaties zoals bijvoorbeeld bij glasbewassing, groene gevels en daken. Door valbeveiligingsproducten ook in 3D BIM aan te bieden, sluit Eurosafe Solutions in het bouwproces naadloos aan bij de ontwikkelaar en de architect.

BIM Coördinator Gerben Pol host Open BIM workshop
Gerben Pol en Nick Nijmeijer hosten Open BIM workshop

Nijmeijer is BIM specialist bij ITCAD. De heren leerde elkaar kennen op de BouwBeurs begin 2019. Zo ontstond de vraag vanuit 3D Basecamp voor het hosten van een workshop SketchUp Pro. SketchUp Pro is een volwaardig 3D-tekenprogramma waarmee gebruikers hun ideeën digitaal in 3D kunnen uitwerken.

Heeft u vragen over BIM? Neem gerust contact op met Gerben

Gerben Pol

BIM Coördinator

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.