Eurosafe

Eurosafe Group neemt R3B Safety & Rescue in Zevenbergen over

5 maart 2020
Overname R3B - Eurosafe Solutions

Per 28 februari 2020 heeft Eurosafe Group alle activiteiten van R3B Safety & Rescue overgenomen. Met deze overname breidt Eurosafe Solutions haar producten- en dienstenaanbod verder uit.

Hiermee wordt de marktpositie van beide partijen als opleidingsinstituut en expert op het gebied van veiligheid, redding & evacuatie en hulpverlening in besloten ruimten en op hoogte versterkt.

Groei Eurosafe maakt overname mogelijk

“Eurosafe Solutions is de afgelopen 5 jaar autonoom gegroeid door een verbeterde aansturing en uitbreiding van het product- en dienstenportfolio en daardoor een verbreding in markten”, aldus eigenaar Mark van Buiten.

“Dit heeft ons de positie en mogelijkheid gegeven om nu, door een gerichte acquisitie, deze groei te bestendigen en de organisatie nog stabieler te maken. Door de overname van R3B Safety & Rescue zijn wij nog beter in staat een totaaloplossing te bieden en versterken we onze trainingstak fors.”

foto overname moment
v.l.n.r.: Lisette Schenk, Rodney Sebregts, Mark van Buiten, Mark Dubbink

Kansen vergroten binnen de huidige markt

R3B Safety & Rescue is expert op het gebied van veiligheid en hulpverlening in het werkgebied van de industrie en hulpdiensten en beschikt over een eigen test- en trainingscentrum. Deze samensmelting biedt zowel R3B Safety & Rescue als Eurosafe Solutions de mogelijkheid om de organisatie verder te professionaliseren, de markt completer te bedienen en de gezamenlijke positie verder te versterken.

Training Veilig werken op Hoogte bij R3B
Training Veilig werken op Hoogte bij R3B

Beiden partijen werken al geruime tijd met elkaar samen rondom met name trainingen voor veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Rodney Sebregts, directeur R3B Safety & Rescue, vertelt: “De samenwerking met Eurosafe Solutions is vanaf het begin prettig en bracht groei voor beide partijen. Gaandeweg ontstond de wederzijdse behoefte om de krachten op het gebied van services, training en equipment te bundelen in één organisatie.” Raymond Keijzer, Business Unit Manager voor besloten ruimten en persoonlijke beschermingsmiddelen van Eurosafe Solutions, heeft samen met Rodney de samenwerking vanaf de start begeleid.

Samen staan we sterker

“R3B Safety & Rescue heeft zijn kennis op een gedegen manier met onze medewerkers en opdrachtgevers gedeeld”, zegt Mark Dubbink, directeur van Eurosafe Solutions BV. “Hierdoor is de kennis bij onze monteurs, de PBM-afdeling en het salesteam dusdanig gegroeid dat wij nu ook in staat zijn deze kennis in de praktijk te brengen. Met de opname van R3B in de Eurosafe Solutions Group worden de krachten van twee sterke marktpartijen gebundeld.”

“R3B kan door de grotere commerciële slagkracht vanuit het netwerk van Eurosafe een verdere groei en ontwikkeling in training & opleiding realiseren. De expertise van R3B Safety & Rescue biedt Eurosafe Solutions op haar beurt de mogelijkheid om op het gebied van rope access, stand-by rescue teams, veiligheids- en reddingstrainingen te groeien en de verkoop van specialistische middelen verder uit te bouwen”, aldus Dubbink.

Naam ‘R3B Safety & Rescue’ blijft behouden

Vanaf 1 maart 2020 worden de vertrouwde trainingsactiviteiten, diensten, materiaalverkoop en -verhuur van R3B Safety & Rescue voortgezet door R3B als onderdeel van de Eurosafe Solutions Group. De bezoeklocatie van R3B Safety & Rescue in Zuid-Nederland blijft gevestigd in Zevenbergen aan de Blokweg 17. De overname heeft daardoor minimale impact op de medewerkers van R3B.

Rodney Sebregts, de huidige directeur van R3B Safety & Rescue, blijft aan het bedrijf verbonden als directeur. Hij is belast met de dagelijkse leiding en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een tweede trainings- en opleidingscentrum in de regio Zwolle en het uitbreiden van de detachering afdeling voor safety professionals en stand-by rescue teams.

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.