Eurosafe
  • Home
  • Over Eurosafe
  • Nieuws
  • Lukasse Dakbedekkingen en Eurosafe Solutions organiseren Kennissessie Veilig Werken op Hoogte

Lukasse Dakbedekkingen en Eurosafe Solutions organiseren Kennissessie Veilig Werken op Hoogte

14 december 2017
Kennissessie Veilig werken op hoogte

Voor 75 bezoekers uit verschillende bedrijfstakken heeft Eurosafe Solutions in samenwerking met Lukasse Dakbedekkingen, op 5 december, een Kennissessie Veilig Werken op Hoogte georganiseerd.

De Kennissessie vond plaats op een bijzondere locatie, namelijk de Westerkerk in het Zeeuwse Goes. Een kerkgebouw uit 1929, dat op dit moment ingrijpend wordt gerenoveerd.

Lukasse wil met deze dag het veiligheidsbewustzijn onder zijn opdrachtgevers vergroten. Bram Lukasse, directeur Lukasse Dakbedekkingen: “Wij willen samen met onze klanten veilige werkplekken en -situaties creëren, zodat het risico op ongevallen heel klein wordt.”

Veilig werken op hoogte kennissessie
WhatsApp Image 2017-12-12 at 11.59.10
WhatsApp Image 2017-12-12 at 11.59.08
WhatsApp Image 2017-12-12 at 11.59.11
WhatsApp Image 2017-12-12 at 11.59.14
WhatsApp Image 2017-12-12 at 11.59.15
 

Aanleiding

Aanleiding voor deze kennissessie is een ongeval in februari 2017, waarbij een dakdekker van Lukasse van een ladder is gevallen. De medewerker heeft een flinke val gemaakt.

Hoewel de medewerker volledig is hersteld en weer aan het werk is, heeft dit ongeval een grote impact gehad op de organisatie. Lukasse heeft dan ook besloten geen onderhoudswerkzaamheden meer uit te voeren op daken die niet veilig te bereiken en te betreden zijn. Een maatregel waar Eurosafe Solutions volledig achter staat.

Wij zijn verantwoordelijk voor onze medewerkers. Daarbij voelen we ons vooral verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van onze mensen. We willen graag sámen met onze opdrachtgevers voor een veilige werkplek op daken zorgen. Deze sessie is de eerste stap.

~ Bram Lukasse, Directeur Lukasse Dakbedekkingen

Kennissessie

Met een zeer grote opkomst, maar liefst 75 bezoekers, laat Lukasse de warme relatie met zijn opdrachtgevers zien. Opdrachtgevers uit verschillende bedrijfstakken zoals onderwijsinstellingen, bedrijven, vastgoedbeheerders, Verenigingen van Eigenaren, etc.

De sessie ging over bewustwording, wet & regelgeving, praktijkcases en hoe veilig werken beleidsmatig te borgen in de organisatie. Daarnaast werden er verschillende vragenstukken behandeld:


  • aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid van gebouweigenaren en opdrachtgevers

  • hoe de daktoegang en het dak zelf veilig te maken

  • hoe tot een goede meerjarenonderhoudsplanning- en begroting te komen, ook voor veiligheid


De dag is positief ontvangen. Een inhoudelijke sterke en leerzame sessie waarbij mensen aan het denken zijn gezet. Dit heeft direct geleid tot concrete afspraken om de veiligheid op het juiste niveau te brengen.

Wilt u ook een kennissessie of training organiseren? Neem gerust contact op.

Bas Sesink

Business Development & Strategy Manager

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.