Eurosafe

Terugblik NSWE: Veiligheid en duurzaamheid. Haat of liefde?

25 mei 2018
NSWE Bas Sesink

Er worden tegenwoordig de nodige maatregelen genomen om gebouwen duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, het na-isoleren van daken en het maken van groene daken en gevels.

Bas Sesink, Marketing & Business Proces Manager bij Eurosafe Solutions, gaf tijdens het National Safety at Work Event 2018 een workshop over het veilig verduurzamen van gebouwen. Zo brengt elk project zijn eigen veiligheidsrisico's met zich mee. De vraag die gesteld wordt: Veiligheid en duurzaamheid, gaat dat samen?

Bas Sesink

Business Development & Strategy Manager

In elke fase van het project

Bas benadrukt tijdens zijn workshop in de Innovatie-iglo dat veiligheid in alle fasen van een project aandacht verdient. Bij het ontwerp, tijdens de bouw en na de oplevering tijdens de gebruiksfase.

Deze drie fasen vragen elk om een aparte Risico Inventarisatie & Evaluatie. Daarbij is het zaak om tot uniformiteit te komen in de maatregelen die genomen worden om de geconstateerde risico's te beperken. Een Plan van Aanpak en Programma van Eisen helpen hierbij.

Zo moet er niet alleen nagedacht zijn over het ontwerp, de bouw en het ten uitvoer brengen van verduurzamingsmaatregelen, ook moet er al vanaf het begin nagedacht zijn over het onderhoud van het duurzame gebouw. Denk hierbij aan het onderhouden van groendaken en -gevels, schoonmaakwerkzaamheden, onderhoud aan zonnepanelen, enzovoort. Hoe kunnen deze werkzaamheden na de oplevering van het gebouw veilig worden uitgevoerd?

Haat of liefde?

Bas is er stellig over: ''Verduurzaming en veiligheid kunnen zeker hand in hand gaan. Het is belangrijk om in alle fases na te denken over de mogelijke risico's bij het uitvoeren van werkzaamheden. Zodra alle risico's in kaart zijn gebracht, kan er gekeken worden naar passende veiligheidsmaatregelen. Elk project is goed te managen. Met veiligheid als vertrekpunt."

Duurzaamheid en veiligheid verdienen de aandacht die ze gezamenlijk verdienen.

~ Bas Sesink

Video

'Nothing is worth risking your safety. No matter what you do. Safety starts with you.' Tijdens het NSWE opent Bas Sesink zijn kennissessie met een krachtig filmpje. Bekijk hieronder de gehele workshop.

Vragen? Neem gerust contact op!

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.