Raymond Keijzer in BNR Techniektour voor veiligheid bij gevaarlijk werk

De techniek achter gevaarlijk werk’. Tijdens een interview voor BNR techniektour, een onderdeel van BNR Nieuwsradio, kwam deze week Raymond Keijzer aan het woord. Keijzer, Business Unit Manager bij Eurosafe Solutions, besprak met interviewster Karlijn Meinders de technieken die bij gevaarlijke werkzaamheden op hoogte of in besloten ruimten toegepast worden om veiligheid te borgen.

In ons trainingscentrum in Zevenbergen worden de luisteraars van de podcast letterlijk meegenomen over wat werken op hoogte en in besloten ruimten in de praktijk inhoudt. In dit trainingscentrum worden dagelijks mensen opgeleid om veilig te kunnen werken op grote hoogte en in besloten ruimten. Want Nederland kent heel wat risicovolle beroepen. Denk aan schoonmaken van tanks en onderhoud in liftschachten. Om dan ook zo veilig mogelijk te werken zijn bepaalde materialen, technieken en trainingen nodig.

Beluister het fragment

Innovatief magneetsysteem voor veilig werken

In de podcast komt ook Edwin van der Heide, medeoprichter van McNetiq, aan het woord. Samen met zijn team heeft van der Heide een magneetsysteem ontwikkeld waarmee je benodigdheden voor uitvoering van het werk aan een rechte wand kunt bevestigen. Op deze manier kan men veilig een steiger aan een opslagtank bevestigen of een railing aan een scheepsdek vastmaken.

Opleiding en training

Een goede opleiding is essentieel voor het uitvoeren van risicovolle beroepen. Keijzer vertelt wat daar allemaal bij komt kijken terwijl op de achtergrond het hoogtereddingsteam van de brandweer een training krijgt. Interviewster Meinders neemt zelf de proef op de som. Zo ervaart zij al interviewend hoe het voelt in een ondergronds gangenstelsel en te bungelen op zestien meter hoogte. Gelukkig is Keijzer aanwezig om haar met de juiste technieken weer veilig beneden te laten komen.

Over BNR Techniektour

Elke week gaat BNR op pad door Nederland om te kijken welke impact techniek heeft op onze samenleving en hoe techniek bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Vragen? Neem gerust contact op met Raymond

Raymond Keijzer

Raymond Keijzer (Business Unit Manager)

Telefoon: +316 51 77 97 90 E-mail: rkeijzer@eurosafesolutions.com