Eurosafe

Valbeveiliging in 3D BIM Model

18 juni 2019
3D BIM Valbeveiliging

3D modellen van valbeveiligingsproducten: een gewenste ontwikkeling in de markt. Met de producten in 3D is het eenvoudiger en efficiënter om ook valbeveiliging in BIM model te integreren. Gerben Pol, BIM Coördinator bij Eurosafe Solutions, is verantwoordelijk voor het BIM proces bij Eurosafe Solutions. Met als resultaat dat wij nu ook advies en expertise in 3D bieden.

Door deze stap kan Eurosafe Solutions als volwaardig partner in het BIM proces worden meegenomen. Al in de ontwerpfase van een gebouw kan er advies worden ingewonnen over veilig werken op hoogte en in besloten ruimten en gevelonderhoud.

De modellen worden op dit moment achter de schermen in een online BIM-bibliotheek verwerkt en zijn daarom vooralsnog alleen verkrijgbaar bij Gerben. Onze BIM Coördinator is dan ook voor de architect en de uitvoerder het aanspreekpunt.

Gerben Pol

BIM Coördinator

De BIM werkmethode is sneller dan de 2D methode. 3D werken levert veel op: tijdwinst tijdens het tekenproces én als resultaat een goed beeld van hoe een ontwerp er in het echt uit komt te zien. Een ontwerper moet immers ook rekening houden met valbeveiliging en dus het intekenen van kabelsystemen, hekwerken, ladders en/of ankerpunten.

Waarom nadenken over valbeveiliging in de ontwerpfase belangrijk is

Alle partijen die betrokken zijn bij de realisatie van een nieuw gebouw, weten vroegtijdig wat er wanneer op welke wijze moet gebeuren en worden niet geconfronteerd met onvoorziene bijkomstigheden. Dat zorgt voor een kostenefficiënt bouwproces voor de opdrachtgever waarbij de valbeveiliging esthetisch is geïntegreerd.

~ Blog - Eurosafe Solutions

Met de nog verder te ontwikkelen BIM-bibliotheek krijgt u de mogelijkheid onze valbeveiligingsproducten gratis in 3D te downloaden. Zo kunt u ook met deze modellen aan de slag en profiteren van de voordelen van 3D BIM tekenen.

Bent u benieuwd hoe BIM werkt?

Ladder BIM 3D tekenen
Ladder BIM 3D tekenen

Gerben geeft in samenwerking met host Nick Nijmeijer van ITCAD een SketchUp Pro BIM basis workshop. Deze vindt plaats op 12 december 2019 tijdens het 3D Basecamp in het Evoluon te Eindhoven en is voor iedereen die wil leren hoe SketchUp Pro toegepast kan worden met de (Open) BIM werkmethodiek.

U leert hoe informatie uit een 3D BIM Model gestructureerd en efficiënt te delen vanuit SketchUp Pro. Na het afronden van deze workshop, weet u hoe u SketchUp Pro kunt toepassen met de BIM werkmethodiek en bent u in staat om informatie op een uniforme wijze te delen. Benieuwd naar het 3D Basecamp? Lees meer.

Wilt u met ons in contact komen over onze BIM Modellen? Stel uw vraag!

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.