Valbeveiliging plat dak

Valbeveiliging voor een plat dak biedt uitkomst voor daken en andere constructies met een hellingshoek van maximaal 15 graden.

Onder valbeveiliging verstaan we de middelen die voorkomen dat personen van hoogte vallen en de middelen die de krachten opvangen die vrijkomen bij een val. Lees hier meer over valbeveiliging in het algemeen.

Het type valbeveiligingsmiddelen dat het best bij uw situatie past, verschilt per gebouw. Het is afhankelijk van de constructie en het type dakbedekking bij daken.

Valbeveiliging horizontaal

Tijdelijk

De oplossingen voor valbeveiliging kunnen tijdelijk of permanent zijn. Bij tijdelijke valbeveiliging moet u denken aan hekwerken die na werkzaamheden weer worden weggehaald of worden ingeklapt. Ook is het mogelijk om met mobiele ankerpunten te werken. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd worden deze mobiele ankerpunten weer verwijderd.

Permanent

Permanente oplossingen voor horizontale valbeveiliging zijn ankerpunten, kabelsystemen of railsystemen. Hier kan altijd gebruik van gemaakt worden en het gebruiksgemak is groot. Uiteraard kan er ook voor een afbakeningsoplossing of hekwerk gekozen worden. Echter is dit niet altijd wenselijk, omdat de esthetische waarde van een pand bewaard moet blijven, of omdat de uitstraling van een pand niet aangetast mag worden.

Hieronder lichten wij de drie permanente oplossingen voor horizontale valbeveiliging uit.