Ankerpunten

Ankerpunten zijn uitstekend toe te passen voor horizontale valbeveiliging. Eurosafe Solutions past in haar oplossingen Latchways ankerpunten toe, die geschikt zijn voor alle (dak)constructies en dakbedekkingen.

De ankerpunten zijn los of in combinatie met een kabelsysteem in te zetten. Door een staalkabel te bevestigen aan twee of meer ankerpunten kunt u een veilige werkomgeving op hoogte creëren. En door de gebruiker de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en training te geven, kunnen werkzaamheden veilig uitgevoerd worden. Bekijk het gehele aanbod ankerpunten voor zowel tijdelijk als permanente toepassing.

Tijdelijke ankerpunt

De ankerpunten die wij installeren op de dakconstructies zijn uiteraard vast. Maar het is ook mogelijk om tijdelijke ankerpunten in te zetten. In bepaalde situaties is het wenselijk dat het ankerpunt achteraf weer verwijderd kan worden. Dan kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een ankerpunt met contragewicht of een ankerpunt dat vast wordt geklemd op een constructie. Na afloop kunnen deze ankerpunten verwijderd worden en is de esthetische waarde van een pand volledig hersteld.

Veelzijdige, bewezen techniek

Het Latchways kabelsysteem kunt u toepassen met traditionele bevestigingspunten of met de Constant Force® post (CFP). De CFP maakt gebruik van een unieke techniek die in elke situatie toegepast kan worden. Met absorptievermogen in het ankerpunt biedt de CFP de laagste dakbelasting in de markt. Zo blijft uw dak in tact bij een onverhoopte val. De bewezen technische levensduur tot 20 jaar borgt een duurzaam veilige inzetbaarheid.

Standing Seam CFP

Geschikt voor nieuwbouw én renovatie

De CFP’s worden niet op de draagconstructie van het gebouw gemonteerd maar op de dakbedekking. Zo kunnen CFP’s zowel bij nieuwbouw als bij renovatie worden geïnstalleerd. De verschillende uitvoeringen van de CFP zijn goedgekeurd door dakfabrikanten voor gebruik op onder andere groendaken, felsdaken en Kalzip, PVC, EPDM en bitumen daken. Daarbij is de CFP geschikt voor gebruik op alle denkbare dakconstructies zoals staal, beton en hout.

Latchways Transfastener

De unieke Latchways Transfastener™ zorgt ervoor dat de gebruiker zich vrij langs alle bevestigingspunten kan bewegen zonder dat hij zich hoeft aan- en af te koppelen. Door het systeem zo te ontwerpen dat de gebruiker zich op 2 of 4 meter van de dakrand kan aanlijnen, zorgen we ervoor dat de gebruiker te allen tijden voor direct valgevaar wordt afgeschermd.

Bekijk het gehele aanbod ankerpunten voor zowel tijdelijk als permanente toepassing.

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com