Valbeveiliging verticaal

Verticale valbeveiliging biedt uitkomst bij werkzaamheden in onder andere masten, windturbines of aan gevels. Vaak worden werkzaamheden aan dit soort constructie op grote hoogte uitgevoerd en een val kan dan ook levensgevaarlijk zijn. Door de juiste valbeveiligingsoplossing te installeren kan er veilig worden gewerkt op hoogte.

Onder valbeveiliging verstaan we de middelen die voorkomen dat personen van hoogte vallen en de middelen die de krachten die vrijkomen bij een val opvangen. Lees hier meer over valbeveiliging in het algemeen.

Het type valbeveiligingsmiddelen dat het best bij uw situatie past, verschilt per omstandigheid. Het is afhankelijk van de constructie en het type werk dat verricht moet worden.

Lees meer Risico Inventarisatie & Evaluatie

De mogelijkheden

Eurosafe Solutions biedt duurzame en gebruiksvriendelijke oplossingen voor valbeveiliging in onder andere telecom-, hoogspanning- en lichtmasten, windturbines en aan gevels. Om tot een veilig en gebruiksvriendelijk systeem te komen, wordt elk systeem op de situatie toegespitst. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het type werkzaamheden, de frequentie daarvan en het gemak voor de werknemers.

Bekijk hier de casestudy over TenneT wintrackmasten, waarop wij valbeveiliging hebben geïnstalleerd.

Hieronder lichten wij de specifieke oplossingen uit die geschikt zijn als valbeveiliging op verticale constructies.

MSA-Latchways, Honeywell/ Söll en HighStep

Onze verticale kabel- en railsystemen van MSA-Latchways, Honeywell/ Söll en HighStep Systems zijn volledig getest en gecertificeerd conform EN 353-1:2014 en daarmee geschikt voor onder andere:

  • Veilig inspecteren van toegangsvoorzieningen zoals ladders en bijvoorbeeld zendapparatuur
  • (Onderhouds)werkzaamheden en reparaties
  • Veilig bereiken van onder andere bordessen, platforms en daken
  • Veilig beklimmen van onder andere torens, kranen, telecom- en hoogspanning- en lichtmasten, windturbines, silo’s en tanks, koepels, gevels en bruggen

Interesse? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.