PBM

Eurosafe Solutions levert gecertificeerde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor elke toepassing.

Om veilig op hoogte en in besloten ruimtes te kunnen werken, is correct gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zoals harnassen en vallijnen een must. Zonder deze persoonlijke beschermingsmiddelen mag en kunt u veiligheidsoplossingen niet veilig gebruiken.

Deskundig advies
Eurosafe Solutions adviseert u graag over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen voor de werkzaamheden die u op hoogte of in besloten ruimtes uitvoert. Van harnassen en lijnen tot loopwagens, valblokken en reddingsmiddelen. Hiermee voorkomt u, in combinatie met training in juist gebruik, gevaarlijke situaties en schade aan uw veiligheidssystemen.

Harnassen

Om uzelf te kunnen zekeren aan een (val)veiligheidsoplossing, heeft u een passend en goedgekeurd harnas nodig. Waarbij de uitvoering en bevestigingspunten passen bij uw specifieke werksituatie. De harnassen die Eurosafe Solutions biedt, voldoen aan alle veiligheidsnormen zoals vastgelegd in EN 361. Met een passend veiligheidsharnas kunt u veilig en verantwoord werkzaamheden op hoogte, in explosiegevaarlijke omgevingen en in besloten ruimtes uitvoeren. Eurosafe Solutions biedt harnassen voor horizontaal en verticaal gebruik en onder een hoek. Van toonaangevende merken zoals MSA-Latchways, Miller (Honeywell) en Skylotec. Wij adviseren u graag over het juiste harnas voor uw specifieke werksituatie.

Valblokken/ SRL's

Valblokken ofwel Self Retracting Lifelines (SRL) en Personal Fall Limiters (PFL) zijn bedoeld voor werkomgevingen waar zich valgevaar voordoet. Direct of indirect over een (dak)rand. Een valblok, met de juiste lijn gekoppeld aan een (tijdelijk) ankerpunt, kabel- of railsysteem loopt soepel mee met de gebruiker en blokkeert direct bij een eventuele val.

Eurosafe Solutions biedt hoogwaardige, duurzame en gebruiksvriendelijke SRL en PFL van onder andere MSA-Latchways en Miller (Honeywell). In lengtes van 1,8 meter tot 40 meter. Met en zonder lier. En naar wens volledig gesealed tegen onder andere zeewater. Voor gebruik in bijvoorbeeld hoogwerkers, op daken en container (mits het blok de scherpe randentest heeft doorstaan), in besloten ruimtes en op vrachtwagens, schepen en treinen.  Eurosafe Solutions selecteert graag samen met u het juiste valblok voor uw werkzaamheden.

Werklijnen

Werklijnen of vallijnen vormen een vast onderdeel van veel veiligheidsvoorzieningen. Aangezien lijnen de verbinding vormen tussen de veiligheidsoplossing en uw harnas, is het kiezen van een lijn met de juiste lengte en eigenschappen passend bij uw specifieke werksituatie van groot belang. Daarnaast, een te korte lijn beperkt uw bewegingsvrijheid tijdens werkzaamheden. Een te lange lijn maakt dat u wellicht de grond raakt bij een onverhoopte val. Werkt u aan de dakrand, dan mag de lijn niet breken bij een val over een scherpe rand. Het gebruik van de juiste lijn is hiermee cruciaal voor uw veiligheid en bewegingsvrijheid.

Eurosafe Solutions biedt u maatwerk advies over de te gebruiken lijnen voor uw specifieke werksituatie. Wij leveren verschillende typen lijnen in vele lengtes. Van starre werklijnen tot lijnen met geïntegreerde demping. Van korte Y-lijnen tot lijnen die de scherpe randentest hebben doorstaan. Van toonaangevende merken zoals MSA-Latchways, Miller (Honeywell) en Skylotec.

Loopwagens

Een cruciaal onderdeel van de meeste valbeveiligingssystemen is de loopwagen of shuttle. Deze zorgt ervoor dat u zich veilig en gemakkelijk kunt verplaatsen aan een systeem.

Eurosafe Solutions biedt loopwagens voor alle veel toegepaste systemen. Voor horizontaal en verticaal gebruik en voor toepassing onder een hoek zoals op een brug of een hellend dak. Voor kabel- en railsystemen. Vast en afneembaar. Van fabrikanten als MSA-Latchways, Söll (Honeywell), Skylotec en HighStep.

 

Advies over welke persoonlijke beschermingsmiddelen u het best kunt gebruiken? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.nl