Rope Access

Rope Access is één van de meest veilige oplossingen voor werken op hoogte. Het systeem is effectief, kostenbesparend en duurzaam. Het wordt ook wel abseiltechniek genoemd.

Dat is ook precies wat er met deze techniek wordt gedaan. Met Rope Access worden locaties bereikt die normaal gesproken niet of moeilijk toegankelijk zijn. Deze touwtechnieken worden onder andere ingezet voor het reinigen van ramen en gevels, het onderhouden van staalconstructies en het begeleiden van hijswerkzaamheden.

Rope Access klimtechniek FC Utrecht Galgenwaard Utrecht

Geschikt voor veel situaties

Waar vroeger panden over het algemeen rechthoekig en simpel gebouwd werden, worden er tegenwoordig steeds meer ware kunstwerken ontworpen. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van glazen gevels en moeilijk toegankelijke daken. Het ziet er schitterend uit, maar het onderhoud wordt daardoor lastgier. Eurosafe Solutions ziet hierdoor een toenemend gebruik van Rope Access technieken om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Het is een veilige en voordelige manier van toegang tot bijvoorbeeld gevels van gebouwen.

Een voorbeeld van een project waarbij deze klimtechnieken zijn ingezet is bij Griffioen Toren in Eindhoven.

Rope Access door Eurosafe Solutions

Rope Access techniek uitgevoerd door specialisten

Eurosafe Solutions beschikt over een eigen team van getrainde Rope Access specialisten. Zij klimmen en dalen met touwen en hangen aan staalconstructies en H-profielen met behulp van vaste en mobiele ankerpunten. Deze gebruiken zij ook om zich op hoogte te verplaatsen. Werkzaamheden worden altijd uitgevoerd met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die gekeurd zijn volgens de vigerende EN normen. Daarbij worden borgingspunten altijd dubbel uitgevoerd. Dit team voert vrijwel elke voorkomende taak, en combinatie daarvan, op hoogte uit. Van reiniging, reparatie en schilderwerk tot (de)montage, inspectie en onderhoud.

Rapport 'Work & Safety Analysis 2019

De gekwalificeerde Rope Access specialisten werken volgens de strenge veiligheidseisen geborgd in het IRATA certificerings- en kwaliteitssysteem. Het aantal IRATA member in Nederland is in 2018 gestegen naar 434, dit zijn er 54 meer dan het jaar ervoor (+14%). Zo blijkt uit de IRATA Work & Safety Analysis 2019 (download het rapport hieronder).
Wereldwijd hebben 16.626 IRATA Rope Access gecertificeerde monteurs gezamenlijk bijna 20 miljoen geregistreerde uren gewerkt. In totaal zijn er in 2018 166 incidenten gemeld waarvan 101 bijna-ongelukken, 65 verwondingen en 0 dodelijke ongevallen.
Het aanbrengen van de benodigde valbeveiliging, klim- en afdaalsystemen en de werkzaamheden zelf, vindt altijd plaats met begeleiding van een ervaren Rope Access specialist. Deze specialist staat aangemerkt als Level 3 Supervisor en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de opdracht op hoogte. Hij/zij heeft minimaal 2.000 zogenaamde ‘touwuren’ gemaakt en wordt periodiek zowel mentaal als fysiek getest. Daarnaast is de Level 3 Supervisor aanwezig om eventueel een reddingsactie op hoogte uit te voeren in geval van een calamiteit.

Met Rope Access geen steiger of hoogwerker nodig

Zijn delen van uw gebouw moeilijk te bereiken met traditionele hulpmiddelen zoals steigers of hoogwerkers? En wilt u uw project effectief, duurzaam en veilig uitvoeren? Geen locatie is te moeilijk voor ons team. U kunt Eurosafe Solutions inzetten voor al dit soort projecten. Of het nu om schoonmaak, onderhoud of andere werkzaamheden gaat, wij hebben altijd een oplossing.

Interesse? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com