Heembeton Veenoord voorzien van valbeveiliging

Heembeton (voorheen RuwBouw Groep) levert constructieve oplossingen voor duurzame bouw. Van prefab wanden tot complete casco’s, kant-en-klaar en op maat. Veiligheid staat bij Heembeton hoog in het vaandel.

Zodoende installeerde Eurosafe Solutions valbeveiliging op 19 dakvlakken van hun vestiging in Veenoord.

Probleem

Als CRH bedrijf hanteert de Heembeton de 16 ‘Life Saving Rules’ van CRH. Daarbinnen mogen medewerkers niet blootgesteld worden aan risico’s en gevaren op elk gebied. In regel 12 wordt omschreven wat de locatie moet of kan doen om risico’s en gevaren weg te nemen of te beperken bij werkzaamheden op hoogte. En dan niet alleen voor eigen personeel, maar uiteraard ook voor onderaannemers of andere betrokkenen.

De vestiging van de Heembeton in Veenoord bestaat uit veel panden. Om veilig op deze gebouwen te kunnen werken is de hulp van Eurosafe Solutions ingeschakeld.

Kor Trip vertelt: “Eurosafe Solutions was al jaren bij ons in beeld als leverancier van een valbeveiligingssysteem op één van onze portaalkranen. Dit systeem gebruiken wij naar alle tevredenheid.” Zodoende is er ook bij Eurosafe Solutions een offerte aangevraagd om het gehele complex in Veenoord te kunnen beveiligen. De offerte kwam als beste naar voren, omdat het uitgebreid was met de juiste informatie, inclusief foto’s en plattegronden”, aldus Trip.

Oplossing

“Vlak voor de start van het project vond er een gezamenlijke  Kick-off meeting plaats, wat ik erg prettig vond,” vertelt Trip.

Eurosafe Solutions zorgt graag voor heldere communicatie met haar klanten. Zodoende is iedereen bij de Kick-off aanwezig die op de hoogte moet zijn: de monteurs en projectleider van Eurosafe Solutions en de SHEQ afdeling van de Heembeton. Alle veiligheidsaspecten worden besproken.

Trip: “Tijdens de werkzaamheden werden wij steeds goed op de hoogte gehouden over de voortgang, zowel door de monteurs als de projectleider. Na afloop is het project opgeleverd vanuit Eurosafe Solutions, waarbij alle aanpassingen zijn doorgenomen en er heldere uitleg is gegeven.”

Met de dienstverlening die wij bieden, dragen wij graag bij aan meer veiligheid en minder risico’s. Trip zegt: “Doordat de veiligheid is verhoogd, hebben wij meer zekerheid dat werknemers ’s avonds weer gezond naar huis gaan. Daarnaast helpt het bij duurzaam en efficiënt werken.

Door het aanbrengen van de permanente dakbeveiliging voeren onze technische dienst en eventuele onderaannemers werkzaamheden uit zonder de inzet van allerlei tijdelijke veiligheidsmaatregelen. Dat leidt tot efficiënter werken en kostenbesparingen. Denk hierbij aan het besparen op huur van materiaal en het reduceren van wachttijden.”

Resultaten

  • Veilige werkplekken op hoogte
  • Kostenbesparende veiligheid
  • Veiligheid is verhoogd
  • Duidelijke communicatie van begin tot eind

Ook krijg ik jaarlijks een oproep voor de keuring. Daar hoef ik zelf dus niet aan te denken en dat is erg prettig!

Kor Trip - Hoofd Technische Dienst bij De RuwBouw Groep

Vragen? Neem gerust contact op met Mathijs

Eurosafe Solutions ZW5332 crop

Jan Kwanten (Manager Sales)

Telefoon: +31 (0)6 105 170 99 E-mail: jkwanten@eurosafesolutions.com