Veilig werken op tanks met Lock and Load - REYM Beverwijk

REYM staat voor veilig werken, innovaties en kwalitatief hoge dienstverlening op het gebied van industriële reiniging, transport en afvalmanagement. Op de vestiging in Beverwijk wordt er dagelijks op verschillende soorten tanks gewerkt.

“Wij waren op zoek naar een oplossing waarin we veilig werken op tanks en vrachtwagens kunnen borgen. Deze oplossing was niet makkelijk voorhanden, omdat onder een dergelijk veiligheidssysteem verschillende type formaten tanks en voertuigen moeten kunnen worden behandeld. Onze zoektocht begon dan ook al negen jaar geleden”, vertelt de heer Wokke, KVM-Coördinator REYM B.V.

Probleem

Wokke: “We zijn lang op zoek geweest naar een oplossing om op een veilige manier onze tanks en wagens te beklimmen. Het veiligheidssysteem moet aan verschillende aspecten voldoen. Op het terrein van REYM in Beverwijk is een groot diversiteit aan tanks en wagens aanwezig. Dit omvat onze eigen tanks en wagens, maar ook die van onze leveranciers.

Zo moet het inzetbaar zijn voor verschillende formaten tanks en vrachtwagens en zijn wij onderhevig aan groei, dus moet het systeem modulair en flexibel inzetbaar zijn. Onze indeling van het terrein kan wijzigen, waardoor het systeem verplaatsbaar moet zijn.

Daarnaast moeten de uitvoerende werkzaamheden op een tank eenvoudig te realiseren zijn, waarbij er efficiënt gewerkt kan worden én er aan de wetgeving wordt voldaan.”

Oplossing

REYM Beverwijk - veilig werken op tanks

Na verschillende bedrijven te hebben laten kijken naar een oplossing, kwam Eurosafe Solutions in beeld. Wokke legt uit: “Jullie zijn al een vaste partner van ons in het leveren van PBM en voor het verzorgen van trainingen voor veilig werken in besloten ruimten. Toen jullie lucht kregen van ons probleem, schakelden jullie direct en droegen jullie het nieuwe Lock and Load systeem aan: veilig, verplaatsbaar, modulair én gecertificeerd volgens de wetgeving EN 795:2012 type D & E.”

“Ook het aspect dat dit een gecertificeerd systeem was, gaf voor ons de doorslag. REYM moet aan alle veiligheidseisen voldoen. Niet alleen naar onze eigen mensen toe, maar ook naar onze leveranciers toe. Veiligheid hebben wij hoog in het vaandel.”

Resultaten

REYM Beverwijk - Veilig werken op tanks
  • Veilig werken op hoogte
  • Gecertificeerd systeem dat voldoet aan de wetgeving
  • Flexibel en modulair systeem
  • Minimale omgevingsimpact
  • Verschillende formaten tanks en vrachtwagens passen eronder

Folder Lock and Load

Vragen? Stel ze gerust!

Geoffrey Haan - Eurosafe Solutions

Geoffrey Haan (Accountmanager)

Telefoon: +31 (0)6 237 235 29 E-mail: ghaan@eurosafesolutions.com