Valbeveiliging op en aan de Amstel Tower

Amstel Tower: 192 appartementen, 168m2 winkelruimte en een hotel met 186 kamers gerund door Meininger. Mede door een ondergrondse parkeergarage met 171 plekken en op de begane grond twee horecagelegenheden, is het een spectaculair gebouw. Een geweldig uitzicht over de Amstel en de binnenstad van Amsterdam ontbreekt niet. Wij omschrijven het als een aanwinst voor de Amsterdamse skyline.

In opdracht van projectontwikkelaar Provast bouwt J.P. van Eesteren, naast het Amstelstation, dit 100 meter hoge gebouw.

Eurosafe Solutions voorzag de Amstel Tower met valbeveiliging, zodat er te allen tijde veilig op hoogte kan worden gewerkt aan en op het gebouw. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Powerhouse Company. Al tijdens de ontwerpfase is door de drie partijen nagedacht over de valbeveiliging.

Aannemer J.P. van Eesteren begon met de bouw van het pand in december 2015. Het hotel is in april 2018 opgeleverd, de parkeergarage volgt op korte termijn en de woontoren wordt eind juni van dit jaar opgeleverd.

Powerhouse Company - Amstel Tower

Probleem

De uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan en op de Amstel Tower brengt risico’s met zich mee. Om na de voltooiing van de bouw veilig werkzaamheden op de daken en aan de gevels te kunnen uitvoeren, is er gezocht naar de juiste bescherming tegen vallen.

Al in de ontwerpfase van dit gebouw, is nagedacht over valbeveiliging door Power House Company. In samenspraak met dit architectenbureau en bouwbedrijf J.P. van Eesteren zijn onderstaande oplossingen aangebracht. Belangrijk aspect bij deze samenwerking was dat het aanzicht van het gebouw zo min mogelijk zou worden aangetast.

Powerhouse Company - Amstel Tower

Veilig werken staat bij ons voorop. Op advies van Eurosafe Solutions en in samenspraak met Power House Company is gekozen voor bovensloopsystemen in de gevels. Dit is de meest veilige oplossing.

Oplossing

Werkzaamheden aan de gevel
Wij installeerden een Söll Xenon bovenloopsysteem zodat ramen veilig kunnen worden schoongemaakt. Daarnaast kunnen hiermee ook andere onderhoudswerkzaamheden aan de gevel veilig worden uitgevoerd. Met dit systeem is er een minimale impact op het aanzicht van het gebouw. Gezekerd aan het systeem kan de medewerker zich flexibel bewegen en veilig werken.

Werkzaamheden op het dak
Eurosafe Solutions installeerde hoogwaardige MSA Latchways kabelsystemen en vrijstaande ankerpunten. Ook dit zorgt, anders dan bijvoorbeeld bij een hekwerk, voor een minimale impact op de uitstraling van het gebouw. De medewerker kan zich gezekerd aan de kabelsystemen flexibel bewegen en veilig werken.

Power House Company - Amstel Tower

Resultaat

  • Met deze oplossingen is de veiligheid bij de werkzaamheden op het dak gewaarborgd.
  • Met deze oplossingen is de veiligheid bij werkzaamheden aan de gevels gewaarborgd.
  • Minimale impact op het aanzicht van het gebouw.
  • Kostenbesparende en duurzame uitvoering, doordat er vanaf het begin nagedacht is over valbeveiliging.

Vragen? Neem gerust contact op met Raymond!

Raymond Keijzer

Raymond Keijzer (Business Unit Manager)

Telefoon: +316 51 77 97 90 E-mail: rkeijzer@eurosafesolutions.com