Veilig werken op het hoofdkantoor van Essent

Het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch wordt verduurzaamd. Een project waar Eurosafe Solutions aan mag bijdragen.

Zo plaatsten wij 144 zonnepanelen en verzorgden wij andere werkzaamheden op hoogte. Via onze opdrachtgever Van Wijnen, die de amibitie heeft om een bijdrage te leveren aan leefomgevingen zonder uiterste houdbaarheidsdatum, kregen wij deze opdracht. Essent vroeg Van Wijnen om de projectcoördinatie van de verduurzaming van haar hoofdkantoor op zich te nemen. Dit onder de noemer ‘Zon op de Zaak’.

Het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch wordt verduurzaamd. Een project waar Eurosafe Solutions aan mag bijdragen.

Probleem

De hellende Kalzip daken zijn moeilijk toegankelijk en glad. Dit zorgt voor een operationele uitdaging. Voorafgaand aan de plaatsing van de zonnepanelen zijn de daken gereinigd.

Een oplossing waar vaak aan gedacht wordt, is het bouwen van steigers. Hier zou een steiger niet alleen de uitstraling van het gebouw tenietdoen, maar ook kostbaar zijn. Daarnaast zou het de bereikbaarheid van de daken, en daarmee de veiligheid, niet verbeteren. Eurosafe Solutions kwam met een andere oplossing.

Oplossing

Met behulp van Rope Access klimtechnieken hebben wij de verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Rope Access is één van de meest veilige oplossingen voor werken op hoogte. Het systeem is effectief, kostenbesparend en duurzaam. Zo betreden medewerkers de hellende daken veilig, waarbij de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Met een minimale omgevingsimpact.

Veilig werken op het hoofdkantoor van Essent

Ruiten wisselen

Naast het plaatsen van zonnepanelen en het reinigen van het dak is Eurosafe Solutions ook in de touwen geklommen om ruiten te vervangen. Op verzoek van Hurks, een bedrijf dat gebouwen bouwt, ontwikkelt en onderhoudt, hebben we ook deze uitdagende klus geklaard.

Ruiten vervangen door Eurosafe Solutions

Resultaten

  • Veilig geplaatste zonnepanelen
  • Schone daken
  • Nieuwe ruiten
  • Kostenbesparende en duurzame uitvoering
  • Minimale omgevingsimpact

Betrokken partijen

Eurosafe Solutions draagt bij aan het streven van Essent: een duurzame wereld. Als uitvoerder van het project ‘Zon op de Zaak’ schakelde Van Wijnen verschillende partijen in om de zonnepanelen te laten plaatsen. Zo is VoltaSolar de servicepartner van Essent en leverde de 144 panelen. De Kalzip specialist Felspartners werd ingeschakeld om de juist bevestigingsmethode voor de zonnepanelen te bepalen. Eurosafe Solutions plaatste deze panelen middels Rope Access klimtechnieken en installeerde MSA Latchways valbeveiligingsproducten.

Vragen? Neem gerust contact op met Jan!

Eurosafe Solutions ZW5332 crop

Jan Kwanten (Manager Sales)

Telefoon: +31 (0)6 105 170 99 E-mail: jkwanten@eurosafesolutions.com