Training & Opleiding

Eurosafe Solutions biedt trainingen voor veilig werken op hoogte en veilig werken in besloten ruimten. Onderzoek toont aan dat als u medewerkers en onderaannemers tijdig traint, u het veiligheidsbewustzijn vergroot. Ook beperkt u de risico’s en reduceert u uw aansprakelijkheid.

Training veilig werken op hoogte
Voor het werken op hoogte bieden wij diverse trainingen aan. Denk hierbij aan het juiste gebruik van een PBM tot redding & evacuatie op een plat dak of redding & evacuatie uit een mast. Ook voor de hercertificeringen van deze trainingen bent u bij ons aan het juiste adres. Uiteraard bieden wij ook trainingen voor het veilig werken op hoogte aan die zijn toegespitst op de situatie bij uw pand. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bekijk ons totale aanbod van trainingen voor werken op hoogte.

Training veilig werken in besloten ruimten

Moet u of uw medewerker werken in een besloten ruimte? Dan is het raadzaam om te zorgen dat u een training volgt voor het veilig werken in een besloten ruimte. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moeten eerst de gevaren herkend worden. Denk hierbij aan verstikking, valgevaar of beknelling.
Wij bieden trainingen aan voor oa. het meten van gas, voor de implementatie van veiligheidsprocedures, maar ook redding&evacuatie uit een besloten ruimte. Voor een aantal trainingen is een hercertificering vereist na een bepaalde periode. Ook voor de hercertificeringen kunt u bij ons terecht.

Bekijk ons totale aanbod van trainingen voor veilig werken in besloten ruimten.

Safety toolbox
Jaarlijks kunnen uw medewerkers bij ons terecht voor een Safety Toolbox. Een toolbox is een korte (opfris)sessie met een duidelijke boodschap over wat iemand moet weten om veilig te kunnen werken. Het maakt de deelnemers bewust van de gevaren bij werkzaamheden in risicovolle situaties en leert ze welke maatregelen te nemen.

Redding & Evacuatie

Wat als er bij het werken op hoogte of in een besloten ruimte iets mis gaat? Als iemand valt of onwel wordt. Wist u dat als iemand bewusteloos in een harnas hangt, na 15 minuten al in een levensbedreigende situatie verkeerd? Het lichaam kan niet langer dan 15 minuten in een harnas hangen. Dat terwijl het de hulpdiensten vaak langer kost om ter plaatse te komen.

Zelfredzaamheid is dus van groot belang en kan levens redden. Wij bieden, naast de juiste middelen, specifieke Redding & Evacuatie trainingen aan. Hoe voert een medewerker in verschillende situaties veilig een redding uit? Hoe iemand veilig te evacueren?

Training & Opleiding Eurosafe Solutions

Trainingsbehoefte en administratie

Het vertrekpunt voor een training is een inventarisatie van de trainingsbehoefte. Hierdoor worden overbodige trainingen en doublures in de trainingsstof voorkomen. De motivatie van medewerkers wordt hierdoor bevorderd en bespaart op trainingstijd en dus -kosten.

Om u te ontzien, neemt Eurosafe Solutions de administratie voor het tijdig trainen van uw medewerkers graag over. Dit zorgt voor minder administratieve lasten zodat uw Total Cost of Ownership wordt verlaagd.

Succesvolle afronding

Na succesvolle afronding van een training ontvangt de deelnemer een persoonlijke pas. Hiermee kan de cursist aantonen dat hij/ zij opgeleid is in veilig werken in een bepaalde omgeving.

Daarnaast weet de deelnemer wat te doen in geval van calamiteiten. Dit minimaliseert het risico op ongevallen en beperkt de kans op schade aan uw object en aan de veiligheidsvoorzieningen.

Ik wil weten welke trainingen jullie aanbieden