Eurosafe Solutions heeft een team van BIM modelleurs in huis die u verder kunnen helpen. Wij werken met BIM om opdrachtgevers te voorzien van valbeveiliging in hun 3D ontwerpen. Met BIM worden transactie- en faalkosten sterk gereduceerd en het imago binnen de bouwsector verbetert aanzienlijk. Bovendien wordt de kwaliteit van bouwen verbeterd.

Bent u op zoek naar een partij die met uw 3D model meekijkt, zodat valveiligheidsvoorzieningen op een juiste manier worden geïntegreerd? Met onze BIM Service helpen we u verder.

Download valbeveiliging in 3D

Op onze website vindt u de BIM-bibliotheek welke exclusief toegankelijk is voor iedereen die bij een ontwerpfase van een object betrokken is.

Interesse in onze BIM Service of vragen over valbeveiliging in 3D? Neem contact op met onze BIM Coördinator Gerben Pol via onderstaande gegevens.

Gerben Pol

Gerben Pol (BIM Coördinator)

Telefoon: +31 (0)6 39 00 37 17 E-mail: gpol@eurosafesolutions.com

BIM als werkmethodiek

Valbeveiliging in 3D BIM

BIM (Bouw Informatie Model) is een werkmethodiek waarbij in 3D integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines. Dit wordt voornamelijk in de bouwsector toegepast. Ontwerpers, tekenaars en iedereen die bij een ontwerpfase van een object betrokken is werkt hiermee of zal op den duur hier mee gaan werken.

BIM kunnen we het beste omschrijven als:

BIM is een digitale weergave van alle fysieke en functionele kenmerken van bouwwerk. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Waarom het toepassen van valbeveiliging vanaf de ontwerpfase belangrijk is

Kantoor Rabobank Gouwestreek, ontworpen door Kraaijvanger Architecten. Rendering: Zwartlicht

Het uiterlijk van een gebouw wordt steeds meer uitgesproken. De daarbij gekozen vorm kan een uitdaging met zich meebrengen voor het uitvoeren van onderhoud. Het is daarom belangrijk hier vroegtijdig over na te denken. De voorzieningen voor veilig werken op hoogte worden dan op een passende manier geïntegreerd.

De voordelen van het meenemen van valbeveiliging in de ontwerpfase:

  • valbeveiliging esthetisch verantwoord geïntegreerd in het ontwerp;
  • een veilige werksituatie voor medewerkers die op het dak en/ of aan de gevel moeten werken;
  • kostenefficiënte oplossingen voor de opdrachtgever;
  • het reduceren van aansprakelijkheid bij arbeidsongevallen.

De voordelen van BIM

  • Om een ontwerptekening snel te begrijpen biedt een 3D-model uitkomst

Op dit moment wordt er in de bouw nog veel gewerkt met 2D-tekeningen. Het grote voordeel van een 3D-model is dat deze maar op één manier te interpreteren is: wat je ziet is wat je krijgt. Eventuele fouten worden vrijwel direct gesignaleerd.

  • Professioneel en gebruiksvriendelijk

Belangrijke punten voor het 3D-werken zijn de professionaliteit en de kennis van de BIM modelleur/ engineer, de gebruiksvriendelijkheid van de tools en de kosten.

  • Digitaliseren is noodzakelijk als kwaliteit voorop staat zonder afhankelijkheid van de mens

De kennis van een product wordt in een 3D-component gestopt. Deze wordt vervolgens toegepast binnen een ontwerpprogramma. Alle modelleurs passen dit component toe zonder dit opnieuw te moeten ontwikkelen. Doordat het 3D-component de juiste informatie, detaillering, afmetingen en materialen bevat, is het product dus digitaal te beleven. Daarbij kan de kennis eenvoudig worden herbruikt verderop in het proces.

BIM Bibliotheek

Benieuwd naar BIM modellen voor valbeveiliging? In deze BIM-bibliotheek zijn valbeveiligingsproducten te vinden voor veilig werken op hoogte én in besloten ruimten.

Vragen? Neem gerust contact op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com