Het juiste product kiezen is nog niet zo makkelijk. Van harnassen tot valblokken en van dakrandbeveiliging tot ankerpunten. Hoe kiest u het perfecte PBM?

Wilt u ontzorgd worden en de juiste PBM sets aanschaffen voor u en uw medewerkers? Onze specialisten komen graag vrijblijvend bij u langs. Wij geven u graag een overzichtelijk beeld van alle mogelijkheden die de veiligheid van uw medewerkers waarborgen.

In plaats van materiaal toe te sturen, kunnen wij PBM-sets, toegespitst op de verschillende gebruikers, leveren met de daarbij bijbehorende certificaten. Combineer deze levering met een toolbox of training over het juiste gebruik van PBM, dan wordt het veiligheidsbewustzijn bij gebruikers vergroot.

Raymond Keijzer - Business Unit Manager (Hoofd PBM afdeling)

De voordelen:

 • Alle mogelijkheden in beeld
 • Advies afgestemd op uw (werk)situatie
 • Vrijblijvende Pas & Ervaar sessies op locatie voor medewerkers
 • Kostenbesparing door een duurzame inkoop
 • In één dag heeft u de ideale PBM set voor uw bedrijf of afdeling
 • Administratieve ontlasting voor de jaarlijkse inspectie

Zo werkt de PBM Service

PBM bus

Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van PBM’s, brengen wij onze kennis en ervaring graag over. Daarom komt onze adviseur met de Eurosafe Solutions PBM bus naar u toe. Met persoonlijke aandacht voor uw specifieke wensen, geborgd door onze kennis over wet- en regelgeving, krijgt u het juiste aanbod gepresenteerd.

Wij kunnen u ontzorgen op de volgende vlakken:

 1. Inventarisatie
 2. Advies
 3. Pas & Ervaar
 4. Training & Opleiding
 5. Service & Onderhoud

Inventarisatie

Niet alle harnassen zijn hetzelfde. Welk type harnas kiest u? De diversiteit aan producten voor het werken op hoogte of in besloten ruimten is groot. Met een gedegen inventarisatie wordt gekeken naar de omgevingsfactoren waar een PBM set aan wordt blootgesteld.

Daarnaast, welke veiligheidslijn en/of valblok past het best bij de werkzaamheden? Er wordt gekeken naar de type werkzaamheden, de wettelijke en juiste mate van veiligheid, de wensen van de medewerkers en de totale kosten.

werklijnen PBM Eurosafe Solutions

Advies

Samen met de opdrachtgever wordt de juiste combinatie van PBM’s gevonden. Eurosafe Solutions adviseert, naar aanleiding van de inventarisatie, de passende mogelijkheden. Hier wordt nadrukkelijk gekeken naar de type werkzaamheden waar een set aan wordt blootgesteld. Bijvoorbeeld: Werkt u op een plat dak of in een hoogwerker? Komt u in aanraking met chemicaliën of werkt u in de groenvoorziening? Daarnaast, moet u veel lopen of juist zitten? Heeft u veel gereedschap bij u?

Hieruit kunt u direct uw voorkeur uitspreken, waarna dieper op de verschillende mogelijkheden ingegaan wordt.

Pas & Ervaar

Zodra de beste opties voor u bekend zijn, kan er direct gepast worden. Door onze producten in het echt te voelen en te proberen wordt de keuze makkelijker.

Training & Opleiding

Om goed gebruik te maken van de PBM’s is het verstandig om een training te volgen. Tijdens een toolbox of training leggen wij de basisprincipes uit. Hoe dient men een harnasgordel goed aan te trekken?

Daarnaast zijn ook specifieke trainingen mogelijk zoals het werken op daken of bij machines. Een PBM training kan eenvoudig gecombineerd worden met een specifieke training.  Wij geven verschillende trainingen die volledig kunnen worden afgestemd op uw wensen en werkzaamheden.

Service & Onderhoud

PBM’s dienen jaarlijks gekeurd te worden door een gecertificeerd persoon. Eurosafe Solutions kan u volledig ontzorgen door de administratie op zich te nemen en tijdig de keuring te laten plaatsvinden.

Daarnaast kunnen wij aan valblokken onderhoud plegen en onderdelen vervangen, zodat de aanschaf van een nieuw product niet nodig is. Na de keuring wordt er een keuringssticker aangebracht en een certificaat afgegeven dat geldig is voor 1 jaar.

Lees meer Inspectie & Onderhoud

Benieuwd wat de PBM Service voor u kan betekenen? Neem contact op met Davy of Remmelt!

Eurosafe Solutions ZW5286 crop

Davy Nijhof (Trainer/PBM specialist)

Telefoon: +31 (0)6 12 97 15 05 E-mail: producten@eurosafesolutions.com
Remmelt Pluim

Remmelt Pluim (PBM Specialist en Trainer)

E-mail: producten@eurosafesolutions.com