Reddings- en evacuatieapparatuur dient goed onderhouden te worden om de levensduur van uw product te verlengen. Eurosafe Solutions helpt gebruikers en opdrachtgevers, die in het bezit zijn van reddingsmiddel Milan, om de levensduur van dit product te verlengen. Dit doen wij door het product te (re)sealen. U gaat dan van een levensduur van acht jaar naar een gemiddelde levensduur van dertig jaar. De moeite waard dus.

U kunt bij ons terecht voor twee verschillende manieren van sealen.

1. Sealen. Bij de aanschaf van een nieuwe Milan, wordt deze bij aankoop geseald.
2. Re-sealen. Na het inzetten van een Milan tijdens een calamiteit, wordt de Milan opnieuw gereseald.

De werkwijze van sealen

Milan Sealen

Een geautoriseerde inspecteur plaats het product, inclusief bijbehorende onderdelen, in een speciale luchtdichte en UV resistente zak met vochtindicator. Daarna wordt de zak vacuüm gezogen en dicht geseald via verwarming van de sealstrip. De zak gaat vervolgens in een aluminium kist of in een zogenaamde drybag, afhankelijk van de situatie waar en door wie het reddingsmiddel wordt gebruikt.

Door sealen komt er geen zuurstof en/of licht bij het product. Het voordeel van een geseald en verzegeld product is dat alle benodigde onderdelen en accessoires steeds bij elkaar worden bewaard. Dit maakt een zogenaamde Seal Pac altijd compleet voor gebruik.

Pas na 15 jaar dienen eventuele rem- en/of textielonderdelen vervangen te worden, dit staat tegenover 8 jaar bij een niet geseald product. De Seal Pac wordt op dat moment opengemaakt, de onderdelen vervangen en het pakket gereseald. Voor de duur van opnieuw 15 jaar is daarmee het set veilig bevonden. Alleen wanneer het set binnen de 15 jaar gebruikt wordt voor een calamiteit, volgt een inspectie, eventuele vervanging van onderdelen en het resealen.

De werkwijze van resealen

Bij resealen vindt eerst een grondige inspectie van alle onderdelen plaats. Hierbij wordt altijd het touw en het remmechanisme vervangen om een levensduur van de komende 15 jaar te garanderen. Dit geldt ook voor alle overige onderdelen van textiel in de Seal Pac.

Vervolgens plaatst de gecertificeerde medewerker het geheel in een nieuwe zak, zuigt deze vacuüm en sealt de zak dicht. De zak gaat vervolgens in een aluminium kist of in een drybag.

 

Milan Sealen

Keuze afhankelijk van de situatie: een Seal Pac of een Seal Pac light to go

 • Seal Pac
  Bij locaties waar zodanig risico aanwezig is dat het gebruik van een reddingsset tijdens calamiteiten de enige manier is om te ontsnappen, is de Seal Pac het meest gebruikelijk. Het reddingsapparaat wordt in een aluminium kist op een vaste plek bewaard. Daar waar men, in geval van een calamiteit, niet meer via dezelfde weg terug kan. Denk aan in de top van windturbines waarbij werkzaamheden aan de vleugels plaatsvinden. De Seal Pac is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de gewenste lengte touw en de beschikbare ruimte waar het product aanwezig moet zijn.
 • Seal Pac light to go
  Wanneer de gebruiker op een of meerdere locaties werkt waar geen vast reddings- en evacuatiemiddel aanwezig is en de situatie vraagt om een alternatieve manier van ontsnappen, is de Seal Pac light to go het meest geschikt. Het reddingsset met de bijbehorende accessoires kan in deze lichtgewicht drybag eenvoudig worden meegenomen naar de betreffende locatie(s). Zo is veilig werken optimaal geborgd tijdens mobiele werkzaamheden.

Voordelen van (re-)sealen

We zetten een aantal voordelen voor het (re-)sealen op een rijtje:

 • Verlenging van de levensduur
 • Vermindering van slijtage
 • Geen prestatieverlies
 • Waarborging van kwaliteit en veiligheid, ook bij extreme atmosferische invloeden
 • Besparing op tijd en kosten door korte benodigde inspectietijd
Milan Sealen

Inspectie van een geseald product heeft veel voordelen
Het inspecteren van een geseald reddingsset is eenvoudiger en sneller dan wanneer het product niet geseald is. De Seal Pack is namelijk voorzien van een vochtindicator die aangeeft of er condens bij het product is gekomen. Vocht kan zorgen voor roestvorming van onderdelen en prestatieverlies van bijvoorbeeld textiel (touw). Wanneer uit de inspectie blijkt dat er geen vocht bij het product en de bijbehorende accessoires is geconstateerd, krijgt het product de keuringssticker. Deze geldt weer voor één jaar.

De eerste inspectie wordt 12 maanden na verzegeling uitgevoerd door een servicemedewerker of ander aangewezen persoon. Het zegel wordt dan verwijderd om de Seal Pack te openen. Als dit zegel ontbreekt, niet meer volledig bevestigd is of de Seal Pack is beschadigd, moet het geheel altijd worden teruggestuurd naar Eurosafe Solutions als de geautoriseerde servicepartner voor de Benelux.

Het voordeel van sealen is dat de Seal Pack in één keer gekeurd is en niet alle onderdelen stuk voor stuk nagelopen hoeven te worden. De inspectie neemt daardoor veel minder tijd in beslag. Eventuele stops van de werkzaamheden worden daarmee beperkt c.q. voorkomen.

Testen volgens de norm EN 341 bewijzen dat de kwaliteit van de onderdelen van gesealde producten ook na jaren geen prestatieverlies laten zien. Sealen is daarmee een relatief goedkope en eenvoudige oplossing ten opzichte van vervangen van producten.

Lees meer Inspectie & Onderhoud

Eurosafe Solutions dé partij voor productsealen in Benelux

Om klanten in de Benelux snel te faciliteren bij het sealen en resealen van hun producten, is Eurosafe Solutions door partner SKYLOTEC opgeleid tot een level 3 service seal partner. Eurosafe Solutions is sinds 2013 leverancier van SKYLOTEC producten in de Benelux.

Sinds 1 maart 2021 is deze samenwerking verder uitgebreid. Wij verzorgen voor de SKYLOTEC producten nu ook de reddings- en evacuatie trainingen, de keuring en het onderhoud én het (re)sealen.

Milan Sealen

Training & Opleiding
Om goed gebruik te maken van reddings- en evacuatiemiddelen is het verstandig om een training te volgen. Tijdens een training redding & evacuatie plat dak of redding & evacuatie uit masten leggen wij de basisprincipes uit. U maakt kennis me evacuatie middelen voor de industriële gebruiker waarna u in staat bent om een redding goed uit te voeren.

Daarnaast geven wij ook basis trainingen, zoals veilig werken werken op daken of in masten. Deze trainingen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met de specifieke redding & evacuatie training.

Alle trainingen kunnen volledig worden afgestemd op uw wensen en werkzaamheden op locatie gegeven worden. Of op onze unieke locatie in Zevenbergen met een trainingshal van maar liefst 300 vierkante meter en een hoogte van 18 meter. Cursisten krijgen zo een optimale trainingservaring. De ruimte is voorzien van diverse plateaus, mangaten, kruipstelsels, tanks en objecten om een diversiteit aan praktijksituaties na te bootsen. Een scala aan faciliteiten zijn gecreëerd om de deelnemers uitgebreid te voorzien van de laatste kennis en kunde.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met ons team

Eurosafe Solutions ZW5286 crop

Davy Nijhof (Trainer/PBM specialist)

Telefoon: +31 (0)6 12 97 15 05 E-mail: producten@eurosafesolutions.com