Er zijn verschillende systemen om het veilig werken in besloten ruimten te bevorderen. Hieronder lichten wij de Xtripa systemen, de Porta Gantry, de Miller DuraHoist 3-poot en de rescue slider uit.

Wilt u al direct een goed overzicht van de producten? Ga dan naar onze catalogus.

Xtripa systemen

De XTIRPA systemen zijn lichtgewicht aluminium oplossingen voor veilig werken in besloten ruimten. XTIRPA kan worden opgebouwd met een valblok waaraan een takelfunctie vastzit voor acute redding en evacuatie.

Met de verschillende combinaties kunt u gezekerd afdalen van een ladder om in een besloten ruimte werkzaamheden te verrichten. Het is een modulair systeem dat eenvoudig is aan te passen en uit te breiden met verschillende producten. Hierbij zijn veiligheid en gebruiksgemak het uitgangspunt. Een gebruiker kan een XTIRPA systeem snel en eenvoudig opzetten. Zonder hulp en zonder gereedschap.

Verschillende vormen
De Xtirpa systemen zijn volledig mobiel maar ook in combinatie met vaste voeten te gebruiken. Er zijn zes verschillende Xtripa oplossingen, allen gericht op een specifieke situatie. Alle systemen kunnen binnen enkele minuten gebruiksklaar gemaakt worden. Hieronder worden de zes oplossingen omschreven.

1. Davitarm op vaste voet
Bij deze oplossing staan gebruikersgemak en veiligheid voorop. Indien de vaste voet is gemonteerd, kan het systeem binnen enkele minuten gebruiksklaar worden gemaakt. De Davitsarm is beschikbaar in een 610 mm, 1200 mm of 2400 mm variant. Bekijk de Davitarm op vaste voet >> 

2. Davitarm op tijdelijke hekwerk
De Davitsarm op een tijdelijk hekwerk is een oplossing waarmee een mangat direct wordt afgezet voor onbevoegden. Het hekwerk vormt de basis voor een 610 mm Davitsarm. Voor extra stabiliteit kan eventueel een stabilisator worden toegevoegd. Op deze wijze kan een persoon boven het mangat weggehaald worden om vervolgens te worden afgezakt buiten het hekwerk.
Bekijk de Davitarm op tijdelijk hekwerk >>

3. Davitarm op verrijdbare H-Base
Door de verrijdbare H-Base is deze oplossing ideaal om in te zetten bij meerdere mangaten die dicht bij elkaar gepositioneerd zijn. Door de eenvoudige verplaatsing is de Davitsarm direct klaar voor gebruik. De verrijdbare voet is lengte en breedte aan te passen zodat de meeste (standaard) formaat mangaten veilig te betreden zijn.
Bekijk de Davitarm op verrijdbare H-Base >>

4. Davitarm met stabilisator
In combinatie met de stabilisator is deze oplossing geschikt voor een Davitsarm van 610 mm en 1200 mm. Met behulp van de stabilisator is het mogelijk om het systeem te bevestigen op een trekhaak van een voertuig, een verankeringsvoet of een andere aanwezige constructie. Ook is het mogelijk om te werken met een contragewicht.
Bekijk de Davitarm met stabilisator >>

5. Davitarm met mangatkraag
De draagbare mangatkragen zijn toe te passen bij verticale mangaten en onder een hoek gepositioneerde mangaten. Ideaal voor toegang van silo’s. Daarnaast is deze oplossing geschikt als er weinig ruimte boven het betreffende mangat aanwezig is. Bekijk de Davitarm met mangatkraag >>

6. Pole Hoist systeem met vast omlooppunt
Het Pole Hoist systeem is draagbaar en kan op een ankerpunt of aan een frame bevestigd worden. Indien bevestigd op een ankerpunt, kan dit uitstekend ingezet worden bij verticale maar ook horizontale toegangen van besloten ruimtes. De arm biedt een optie voor het terughalen van personen wanneer er een beperkte bovenruimte is.
Bekijk Pole Hoist systeem met vast omlooppunt >>

Porta Gantry Rapide system

Het Porta Gantry Rapide System is goed te gebruiken in situaties waar de ondergrond vlak is en waar voldoende ruimte om het mangat aanwezig is. Het systeem is goed toepasbaar bij een groot formaat mangat. Zo wordt het veel toegepast bij waterschappen, vanwege de verschillende afmetingen van de besloten ruimten.

Het systeem van Reid Lifting bestaat altijd uit twee bokken. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker aangelijnd is aan een soort bovenloop kraan. Het flexibele systeem is net zo snel en eenvoudig in elkaar te zetten als de Miller Dura Hoist 3-Pod of de XTIRPA systemen.

Functionaliteiten
Met behulp van een anti-valtoestel met reddingsfunctie kan een persoon gered worden in het geval van calamiteiten. Ook is gezekerd afdalen een optie met de takel. Deze optie is functioneel op het moment dat er geen trap aanwezig is in het mangat. Wanneer er goederen moeten worden afgedaald of opgehaald is dit mogelijk via de optionele trolley die bevestigd kan worden op het systeem. Goederen worden dan gezekerd getild en de trolley zorgt voor het wegdragen ervan.

Miller Dura Hoist 3-pod

De Dura Hoist 3-pod is ideaal wanneer u veilig wilt afdalen in een mangat waarbij de ruimte buiten het mangat beperkt is. Praktisch, veilig en gebruiksvriendelijk. Deze 3-poot van Honeywell is geschikt voor het werken bij een mangat waarbij de ondergrond vlak is. Het systeem is eenvoudig te transporteren en snel te installeren. Zo is het inzetbaar voor verschillende mangat maten (1 meter – 1,5 meter – 2,5 meter) en getest voor het gebruik met twee personen tot 140 kg per persoon.

Functionaliteiten
De 3-poot constructie is een flexibel inzetbaar systeem voor verschillende mangat formaten. Daarbij zorgt het anti-valtoestel met reddingsfunctie ervoor dat een val gestopt wordt. Met de lierfunctie die vast aan het anti-valtoestel zit, wordt een persoon die onwel is geworden uit de besloten ruimte getild. De takel is optioneel als er bijvoorbeeld geen trap aanwezig is en iemand daar binnen moet worden getakeld, tot een maximaal gewicht van 300 kg.

Rescue Slider

Besloten ruimten met een side entry komen met enige regelmaat voor. Eurosafe Solutions biedt met de rescue slider een gepaste oplossing om personeel veilig te laten werken in zo’n besloten ruimte.

De Rescue Slider RS 02 is ontwikkeld als horizontaal instapapparaat. Het is te omschrijven als een ladderhanger die getest is tot een gewicht van 164 kilo. Het omhoog klimmen aan dit systeem is geen probleem. Een voordeel is dat het gecertificeerd is voor 795/B. Daarnaast is een Atex versie beschikbaar. Elke situatie moet goed bekeken worden, zodat het systeem volledig naar uw wensen in te zetten is. Bijvoorbeeld voor het laten zakken van goederen met daarbij een adapter voor de valbeveiliging voor personen.
Bekijk de Rescue Slider RS 02 >>

Ramfan ventilatie

De aanwezigheid van giftige stoffen en gassen of dampen die kunnen leiden tot brand- of explosiegevaar of de (bijna) afwezigheid van zuurstof zijn aanleidingen om te ventileren. Ook kunnen er door het uitvoeren van werkzaamheden risico’s en gevaren ontstaan waardoor ventilatie noodzakelijk is. Het doel is om de atmosfeer te verbeteren, zodat er veilige waardes ontstaan.

Mechanische ventilatie is een manier die we regelmatig tegenkomen bij besloten ruimtes. Er wordt dan gebruik gemaakt van een of meerdere ventilatoren. Bij de keuze van een ventilator is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de mate van explosiegevaar. Wilt u een niet explosieve omgeving (niet ATEX) ventileren of een explosieve omgeving (ATEX) ventileren? Op basis van de aanwezige risico’s en gevaren wordt er gekeken welke ventilator past bij de omgeving.

Ramfan heeft een breed assortiment ventilatoren en accessoires voor zowel explosieve omgevingen, als niet explosieve omgevingen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com