Bij werken op hoogte ontstaan er risico’s voor valgevaar. Wist u dat de werkgever, volgens de wetgeving, verplicht is de werkplek te beveiligen als er werkzaamheden zijn met valgevaar?

Elke dag werken er mensen op hoogte. Denk aan het repareren van het dak of het onderhouden van een airco-unit of zonnepanelen. Ook het onderhouden van groendaken en bliksembeveiliging of het schoonmaken van gevels en ramen wordt op hoogte uitgevoerd.

Risico's werken op hoogte

Er kleven veel risico’s bij het werken op hoogte. We kunnen een aantal onderscheiden;

  • Vallen van hoogte. Vallen van een trap of dak.
  • Vallen door de opening van de vloer.
  • Getroffen door vallend voorwerp.

Om de risico’s voor het werken op hoogte te beperken is het nodig om maatregelen te nemen aan de hand van een Risico Inventarisatie & Evaluatie. Volgens de wetgeving moet dat altijd bij een hoogte van 2,5 meter of hoger, maar wij adviseren ook onder de 2,5 meter maatregelen te nemen zodra er sprake is van valgevaar.

Er moeten maatregelen worden getroffen in de vorm van valbeveiliging. De juiste oplossing is afhankelijk van de werkzaamheden, de situatie en de frequentie van de werkzaamheden. Daarnaast zijn factoren als kosten, esthetische waarde en gebruiksgemak ook van invloed. Kortom, met alle aspecten wordt rekening gehouden om tot een juiste oplossing te komen. Wij zorgen er graag samen met u voor de juiste oplossing middels een Risico Inventarisatie & Evaluatie.

Lees meer Risico Inventarisatie & Evaluatie

Wetgeving en werken op hoogte

Is valbeveiliging verplicht volgens onze wetgeving? Met zulke harde woorden staat het niet in de wetgeving. Wat wel verplicht is, is veilig werken. Maar hoe zorgt u er voor veilig te werken op hoogte conform alle wet- en regelgeving? Werkgevers en opdrachtgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers die werken met valgevaar. Lees via onderstaande button meer.

Rope Acces

De Scheg Deventer - Rope Access Eurosafe Solutions

Rope Access is één van de meest veilige oplossingen voor werken op hoogte. Het systeem is effectief, kostenbesparend en duurzaam. Het wordt ook wel abseiltechniek genoemd.

Dat is ook precies wat er met deze techniek wordt gedaan. Met Rope Access worden locaties bereikt die normaal gesproken niet of moeilijk toegankelijk zijn. Deze touwtechnieken worden onder andere ingezet voor het reinigen van ramen en gevels, het onderhouden van staalconstructies en het begeleiden van hijswerkzaamheden.

Voorzorgsmaatregelen en redding & evacuatie

Stel een medewerker valt over de dakrand. Weet u dan wat u moet doen? Het is belangrijk te weten hoe te handelen bij geval van nood. Op dit moment komt de brandweer of een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse om een persoon op hoogte in nood te redden. Het kan echter zo zijn dat wachten op hulp de situatie kan verergeren. Er is dus direct hulp nodig.

Een gedegen redding & evacuatie plan kan dan van belang zijn. Wij leggen u daar graag meer over uit. Ontdek alle voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen voor de redding en evacuatie op hoogte.

Training Veilig Werken op Hoogte

Training Veilig werken op Hoogte bij R3B

Binnen een organisatie is het niet altijd helder wie verantwoordelijk is voor veilig werken op hoogte. Eurosafe Solutions informeert u graag organisatiebreed over alle risico’s en oplossingen die hiervoor zijn ontwikkeld.

Eurosafe Solutions en R3B bieden diverse trainingen aan voor het werken op hoogte. De trainingen variëren van bewustwording van de gevaren bij werken op hoogte tot het veilig werken in masten of redding en evacuatie uit masten. Uiteraard behoort een training met maatwerkadvies ook tot de mogelijkheden. Ontdek alle trainingen voor werken op hoogte.

Valbeveiligingsproducten

Om u te ondersteunen bij veilig werken op hoogte, biedt Eurosafe Solutions op uw situatie toegespitste oplossingen. Wij streven ernaar om met de meest geavanceerde en duurzame producten in onze industrie te werken. Wij hebben dan ook een sterke relatie opgebouwd met fabrikanten van de beste producten in de markt. Door uitsluitend leveranciers te selecteren die hetzelfde voor ogen hebben, kunnen wij ervan op aan dat de systemen die we voor onze opdrachtgevers installeren, altijd aan de geldende wet- en regelgeving en de hoogste normen voldoen. Bekijk het uitgebreide aanbod hoge kwaliteit valbeveiligingsproducten.

Vragen? Neem gerust contact op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com