Door de opkomst van BIM 3D-modellering laten architecten en hun opdrachtgevers bijzondere gebouwen met unieke (glazen) gevels bouwen. Deze state-of-the-art gevels leiden tot vragen over hoe er nog veilig op hoogte gewerkt kan worden.

Om bijvoorbeeld reiniging aan de gevels uit te kunnen voeren, moet er een ander systeem komen dan een hoogwerker of steiger. Simpelweg omdat die hulpmiddelen niet passen. Er is behoefte aan systemen die voor gevels in te zetten zijn waarbij er veilig op hoogte kan worden gewerkt.

Eurosafe Solutions ontwerpt en levert op maat gemaakte gevelonderhoudsoplossingen die de contouren van de gevel volgen. Zo kunt u elk geveldeel veilig onderhouden en houdt u werken op hoogte veilig.

Gevelonderhoud toegespitst op uw situatie

Doordat daken steeds meer worden gebruikt voor doeleinden als dakterrassen, daktuinen, groendaken en bliksembeveiligingsinstallaties, is de ruimte op het dak niet meer te gebruiken voor het stallen van gevelonderhoudinstallaties. Denk ook aan de plaatsing van zonnepanelen, airco’s, telecommasten en luchtbehandelingssystemen, waarbij de ruimte op een dak anders besteed is dan voorheen.

Onderhoud aan groengevels

Groengevels

Groengevels zijn in de architectuur en nieuwbouw bijna niet meer weg te denken. Het kiezen voor groengevels in een ontwerp heeft vele voordelen voor de samenleving zodra het object in gebruik is. Zo ontstaat er meer zuivering van lucht, wordt de omgeving vergroend, ontstaat er bij regen een retentiebuffer én wordt hittestress beter bestreden. Is bestrijden het goede woord? Of voorkomt de groengevel dat het binnen warm wordt? Kortom: groengevels zijn van grote invloed op de omgeving en de omwonenden en dat is, vooral in de stedelijke gebieden, een must.

De aanleg en het onderhoud van groengevels vergt inzicht. Inzicht in de mogelijke risico’s voor de uitvoering bij het beplanten en het bijhouden van het groen. Eurosafe Solutions is specialist in het veilig werken aan onder andere dit soort bijzondere gevels. Wij denken daarom graag met u mee in alle fases van de bouw, van ontwerp tot oplevering.

Kostenefficiënt en esthetisch geïntegreerd

Onderhoud aan de Diamantbeurs Amsterdam

Voor het kiezen van het juiste gevelsysteem, is het belangrijk om in de ontwerpfase van het gebouw na te denken over onderhoud en reiniging.

Het aanbrengen van gevelsystemen als het gebouw al in gebruik genomen is, kan leiden tot hogere kosten. Daarnaast kan het de uitstraling van uw gebouw, waaraan van te voren veel aandacht is besteed, aantasten. Wij gaan graag voor oplossingen die esthetisch geïntegreerd zijn met uw gebouw. Met goed advies, de juiste keuzes en een goede planning verzekert u zich van een praktische, kostenefficiënte en veilige oplossing die het aanzicht van uw gebouw optimaal intact houdt. Ga naar onze services om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact op.

Vragen? Neem gerust contact op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com