Door de opkomst van BIM 3D-modellering laten architecten en hun opdrachtgevers bijzondere gebouwen met unieke (glazen) gevels bouwen. Deze state-of-the-art gevels leiden tot vragen over hoe er nog veilig op hoogte gewerkt kan worden.

Om bijvoorbeeld reiniging aan de gevels uit te kunnen voeren, moet er een ander systeem komen dan een hoogwerker of steiger. Simpelweg omdat die hulpmiddelen niet passen. Er is behoefte aan systemen die voor gevels in te zetten zijn waarbij er veilig op hoogte kan worden gewerkt.

Eurosafe Solutions ontwerpt en levert op maat gemaakte gevelonderhoudsoplossingen die de contouren van de gevel volgen. Zo kunt u elk geveldeel veilig onderhouden en houdt u werken op hoogte veilig.

Gevelonderhoud toegespitst op uw situatie

Doordat daken steeds meer worden gebruikt voor doeleinden als dakterrassen, daktuinen, groendaken en bliksembeveiligingsinstallaties, is de ruimte op het dak niet meer te gebruiken voor het stallen van gevelonderhoudinstallaties. Denk ook aan de plaatsing van zonnepanelen, airco’s, telecommasten en luchtbehandelingssystemen, waarbij de ruimte op een dak anders besteed is dan voorheen.

Met het oog daarop zijn er monorailsystemen ontwikkeld. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt in combinatie met demontabele bovenloopsystemen, maar ook met Rope Access touwtechnieken. Hierdoor is elke gevel bereikbaar te maken, ongeacht de vorm of grootte van het gebouw.

Eurosafe Solutions speelt daar op in en installeert gevelsystemen toegespitst op uw gebouw, gevel en wensen conform de geldende wetgeving. Van praktische Rope Access ankerpunten tot monorailsystemen; van verrijdbare ladders voor glazen atria tot op maat gemaakte systemen die in staat zijn om mechanisch glazen gevelbekleding te plaatsen, te vervangen en te reinigen. Deze zijn in te zetten waar traditionele gevelonderhoudsinstallaties niet of moeilijk toepasbaar zijn.

Door een combinatie van lichtgewicht platforms, Rope Access abseilsystemen en verrijdbare ladders kunt u alle geveldelen veilig en efficiënt onderhouden.

Onderhoud aan de Diamantbeurs Amsterdam

Kostenefficiënt en esthetisch geïntegreerd

Voor het kiezen van het juiste gevelsysteem, is het belangrijk om in de ontwerpfase van het gebouw na te denken over onderhoud en reiniging.

Het aanbrengen van gevelsystemen als het gebouw al in gebruik genomen is, kan leiden tot hogere kosten. Daarnaast kan het de uitstraling van uw gebouw, waaraan van te voren veel aandacht is besteed, aantasten. Wij gaan graag voor oplossingen die esthetisch geïntegreerd zijn met uw gebouw. Met goed advies, de juiste keuzes en een goede planning verzekert u zich van een praktische, kostenefficiënte en veilige oplossing die het aanzicht van uw gebouw optimaal intact houdt. Ga naar onze services om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact op.

Vragen? Neem gerust contact op

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com