Om veilig op onder andere kraanbanen, vrachtwagens, vliegtuigen, treinen en luifels te kunnen werken, biedt Eurosafe Solutions gebruiksvriendelijke bovenloopsystemen. Bovenloopsystemen noemen we ook wel horizontale valbeveiliging.

Voor dit soort systemen gebruiken we kabel- en railsystemen die boven de werkplek op hoogte bevestigd zijn. Met behulp van een harnas en een veiligheidslijn kunnen gebruikers zich zekeren aan de loopwagen op het systeem. En eventueel een valblok. Zo kunnen zij zich vrij bewegen en worden gebruikers bij een val direct opgevangen. Ontdek in onderstaande korte video hoe dit eruit ziet.

Bovenloop railsysteem Lock and Load

Oplossingen met bovenloopsystemen

Bovenloopsystemen ontwerpen we op basis van hoogwaardige en duurzame kabel- en railoplossingen van onder andere MSA-Latchways en Honeywell. Systemen die soepel lopen en de contouren van werkplek volgen. Om er zeker van te zijn dat de constructie de krachten die bij een val vrijkomen op kan vangen, voeren we eerst constructieberekeningen uit.

Op laad- en losplaatsen voor vrachtwagens wordt continue op hoogte gewerkt. Om de veiligheid van chauffeurs en logistieke medewerkers te waarborgen, worden steeds meer laad- en losplaatsen voorzien van veiligheidssystemen. Eurosafe Solutions heeft hiervoor het railsysteem Lock and Load ontwikkeld. Ga naar onze productoverzicht voor horizontale valbeveiliging voor meer gerelateerde producten.

Gerealiseerde oplossingen

Heeft u een probleem voor werken op hoogte, maar weet u niet hoe dit is op te lossen? Eurosafe Solutions biedt duurzame en gebruiksvriendelijke producten voor alle type werkzaamheden die op hoogte gebeuren moeten. Wij kijken graag mee naar uw situatie, zodat we gezamenlijk tot een oplossing komen. Benieuwd hoe we dit voor andere opdrachtgevers hebben toegepast? Bekijk ons Project Lock and Load.

Daarnaast zijn er tijdelijke en permanente valbeveiligingssystemen. Zo bieden we permanent bevestigde bovenloopsystemen die we onder een luifel of in een vrachtdock monteren. Hierbij zorgen we ervoor dat gebruikers zich op de grond al kunnen zekeren zodat ze aangelijnd bovenop een vrachtwagen kunnen klimmen.

Ook zijn tijdelijk en verplaatsbare of vaste armen waaraan we valblokken, kabel- of railsystemen bevestigen. Deze oplossingen zorgen ervoor dat gebruikers van begin tot het eind van hun werkzaamheden veilig kunnen werken, maar de valbeveiliging weggehaald kan worden.

Vragen of behoefte aan advies? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +31 (0)38 467 19 10 E-mail: info@eurosafesolutions.com