Eurosafe

Eurosafe Solutions installeert valbeveiliging nieuwe Wintrackmasten TenneT

17 september 2020
TenneT Wintrackmasten Eurosafe Solutions

Voor de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten en de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland worden in totaal 449 Wintrackmasten (pylonen) geplaatst. Eurosafe Solutions heeft opdracht gekregen van VolkerWessels, Iemants en Valmont voor het installeren van valbeveiliging op deze nieuwe masten. De productie van de masten is op dit moment in volle gang en het gehele project loopt tot einde 2022.

TenneT maakt het Nederlandse hoogspanningsnet klaar voor de toekomst. Onderdeel hiervan is de aanleg van nieuwe hoogspanningsverbindingen. Zoals in Zeeland de 380 kV-verbinding tussen Borssele en Rilland en in het noorden de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten (bij Groningen). De laatste verbinding vervangt een bestaande 220 kV-lijnverbinding , die de ingebruikname van de 380 kV-lijn wordt afgebroken. Bekijk deze link voor een mooi beeld van hoe het is en hoe het wordt.

Meer uitleg over de lijn in de video hieronder.

Valbeveiliging

TenneT heeft voor de productie en het plaatsen van de masten opdracht gegeven aan Valmont (Denemarken), VDL, en Iemants (België) zorgen voor de realisatie ervan. Eurosafe Solutions verzorgt het monteren van de valbeveiliging zodat er veilig op hoogte kan worden gewerkt. Aan de buitenzijde installeren wij Highstep systemen en horizontale Latchways kabelsystemen. Aan de binnenzijde zijn ook Latchways producten geïnstalleerd, waaronder een verticaal kabelsysteem.

Wintrackmast TenneT valbeveiliging Eurosafe Solutions
TenneT Wintrackmasten
TenneT Wintrackmast
 

Het installeren van valbeveiliging op Wintrackmasten is niet nieuw voor ons. Eerder verzorgden wij ook voor een veilige werkplek op hoogte op het traject Doetinchem-Wesel 380 kV en het traject Randstad 380 kV. In totaal 476 masten.

TenneT Wintrackmasten traject Doetinchem-Wesel 380 kV en Randstad 380 kV

TenneT selecteerde het hoogwaardige HighStep Railsysteem voor het veilig beklimmen van de masten aan de buitenkant. Aan de binnenkant viel de keuze op duurzame Latchways kabelsystemen. Waar VolkerWessels Telecom doordachte en toekomstgerichte telecominfrastructuren ontwerpt, bouwt en onderhoudt, biedt Eurosafe Solutions ondersteuning bij het creëren van een veilige situatie voor werkzaamheden op hoogte.

~ Project - Eurosafe Solutions

Vragen? Stel ze gerust

Rene Aben

Projectmanager

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.